Stanivuković-Sve poslove u Srpskoj dobija Prointer

Raspisivanje tendera za poslove u oblasti informacionog sistema u Srpskoj postalo je potpuno nepotrebno jer sve poslove dobija samo jedna firma, a to je Prointer. Ovo tvrdi poslanik PDP-a Draško Stanivuković.

Republika Srpska 26.11.2019 | 17:16
Stanivuković-Sve poslove u Srpskoj dobija Prointer
Stanivuković je na pres konferenciju donio spisak sa 325 tendera koje je firma Prointer, u kojoj je zaposlen i sin člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, dobila u posljednje vrijeme. Na osnovu zaključenih poslova, Prointer je zaradio više od 50 miliona maraka.

„Pa to je bukvalno svo povećanje plata. To su borački i materinski i dječiji dodaci i sve druge stvari. Kada ovo ovako listate, 325 tendera. Samo je teško izlistati i pročitati. 40,50, 400 hiljada, 800 hiljada, 400 hiljada i sve su ovo tenderi koje je prošla jedna firma.“, kaže poslanik PDP-a Draško Stanivuković.

Stanivuković kaže da se konkursi namještaju tako da uslove može da ispuni samo Prointer. U svemu tome, mnogi projekti vrijede i do deset puta manje nego što stoji u tenderu. Najočitiji primjer je projekat „E-bebe“, čija je vrijednost procijenjena na 800 hiljada maraka. Stanivuković traži od ministra Srđana Rajčevića da se ponovo raspiše tender za ovaj projekat.

„Ja ga pozivam da ovaj tender od 800 hiljada maraka obori i da raspiše novi po uslovima koji su normalni i javiće se firma koja je spremna ovaj tender da uradi i za 87 hiljada maraka sa PDV-om. Ako je spreman neka to uradi.“, rekao je Stanivuković.

Poslanik PDP-a rekao je da je neophodno da se o ovim stvarima govori što više jer su to podaci koji su javni.

„Otvaram temu, iako znam da je zbog ovako opasne teme glava u torbi. Ali moramo da otvorimo temu softverski kriminal, zbog svega ovog, zbog 50 miliona naših para. Zbog 325 tendera. Oni su mogli reći da projekat „E-bebe“ košta 1,2 miliona maraka. Rekli su 800 hiljada i dodali tu sebi 10 puta više nego što treba. Mogli su reći 1,5 miliona. Mogli su, mogli su, a i mogu.“, naglašava PDP-ov poslanik.

Slična situacija, prema riječima Stanivukovića, dogodila se i za posao u Šumama Srpske, kada je jedna firma ponudila za posao 5 miliona, dok je tender raspisan na 12 miliona maraka. Stanivuković dodaje da je oformljen tim koji će sve ove poslove pratiti, tako da neće biti nikakvih laži i skrivanja.BN TV

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Rale

26.11.2019 16:26

Zato sirotinja za leba nema , kako ove praznike proturiti. Dajte sad penzionerima po100 km ili cekate samo pred izbore. O sirotinjo.

ODGOVORITE
Name

Re

26.11.2019 18:24

Zato i trebamo u EU i NATO gdje moraš igrati kako zakon nalaže pa bio ti i president

Name

Vili

26.11.2019 17:29

Dodigg im naredio, izmisljajte poslove za prointer i niko drugi ne smije dobiti tender. Kasta u sekti.

ODGOVORITE
Name

ćili vili

27.11.2019 10:59

Ma dok je Stanivukovićev tatica dobijao sve poslove, to je bilo u redu. Sve jasno.

Name

BL

27.11.2019 07:39

TO VUKANE BAR IM U LICE KAZI ONO STO SAV NAROD VIDI I ZNA ISTINA IH BOLI SVE CE TO DOCI NA NAPLATU KAZNICE IH NAROD GLEDAMO KAKO SE CUBRILOVIC PONASA NA SKUPSTINI NEDA PROGOVORITI OPOZICIJI NAREDJENO MU JADNIK A POLTRONI POSLUSNICI ZUNIC MAZALICA NAROD SE ZGROZAVA KAD IH CUJE I ONU GDJ SOLAJU BOLJE DA SUTI I NISTA NEPRICA JADNI MI NARODE ETO IZBORA OTVORI OCI I USI VIDI STA NAM RADE KAZNI IH

ODGOVORITE
Name

Е

27.11.2019 08:03

Не све, већ само оне профитабилне? Ма остане нешта и за вас, једино ми висимо као она ствар што виси преко 2.

ODGOVORITE