Zvezda čeka Bajern

Miloš Degenek je svjestan kvaliteta koji ima naredni rival Crvene zvezde u Ligi šampiona i ističe da je ekipi potrebna velika podrška sa tribina kako bi odigrala dobar meč protiv Bajerna.

Fudbal 25.11.2019 | 15:44
Zvezda čeka Bajern
– Voljeli bi da kada izađemo iz tunela vidimo pun stadion. Svi oni koji vole Zvezdu treba da dođu sutra i da nam daju podršku. Igramo protiv jedne od najboljih ekipa u Evropi. Pored Liverpula i Mančester Sitija, mislim da je Bajern jedan od najkvalitetnijih timova. Biće teško, ali siguran sam da ćemo pokazati pravo lice. Vjerujem da će biti drugačija utakmica nego u Njemačkoj. Sigurno smo motivisaniji od protivnika i vjerujem da možemo do uspjeha – naglasio je Degenek.

Defanzivac ističe da ekipa mora da bude maksimalno skoncentrisana kako ne bi prva primila gol.

– Mnogo znači kada na ovom nivou prvi postigneš pogodak. Na psihološkom planu kada se na poluvrijeme ode sa prednošću, to olakšava posao u drugom delu igre. Pritisak je manji, ali je i odgovornost veća. Igra se do posljednjeg minuta i treba dati maksimum. U suprotnom kad primiš gol moraš da juriš rezultat i to krene malo težim tokom. Protiv Totenhema se upravo to desilo. Mi smo profesionalci i moramo biti spremni na obje situacije – istakao je Degenek. 

Australijski reprezentativac se u karijeri susreo sa mnogim napadačima, a u utorak će ponovo na megdan sa Levandovskim.

– U prvoj utakmici smo dobro stajali, parirali smo im odlično defanzivno. Desio se pad koncentracije kod trećeg gola. Čuvali smo dobro  Levandovskog i Komana, Perišića, kao i kasnije Gnabrija. Ne mislim samo na defanzivce, već i na vezni red i napad, jer kada se cijeli kolektiv brani dobro teško se primaju golovi. Ne treba nam posebna priprema za čuvanje Levandovskog koji je jedan od najboljih napadača u Evropi. Samo u glavi treba shvatiti protiv koga igramo i da treba da pokažemo šta znamo i umemo. Vjerujem da će nagrada doći. Prije svega bih volio da obradujemo navijače i da se u srijedu probudimo nasmejani i srećni zbog činjenice da smo obezbijedili evropsko proljeće – zaključio je Miloš Degenek.

Meč se igra u 21 čas.

(Srpskainfo)

Komentari / 0

Ostavite komentar