Vučić: Pitam ruske prijatelje - Zašto?

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić saopštio je večeras da ruski obavestajac Georgi Kleban više nije na teritoriji Srbije.

Srbija 21.11.2019 | 22:13
Vučić: Pitam ruske prijatelje - Zašto?
On je poručio da je siguran da je predsednik Vladimir Putin nije bio obavešten o ovom delovanju, i da Srbija ima prijateljske odnose s Ruskom Federacijom.

On je ponovio da Srbija ne zaboravlja šta je Putin učinio za Srbiju u međunarodnim organizacijama, ni podršku u opremanju vojske.

Podsetio je i da je Srbija jedina nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji, nije glasala protiv interesa RF, da jedina odrzava vojne vezbe sa ruskom vojskom i da ničim nije ugrozila prijateljstvo sa Rusijim.

"Zato pitam ruske prijatelje, a pitao sam i danas ambasadora, Bocan Harčenka: Zašto? Nisam video nikakvu logiku u svemu ovome", rekao je Vučić.

On je večeras ponovio čvrstu opredeljenost Srbije za vojnu neutralnost i poručio: "Srbija neće u NATO".

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Monte Karlo

24.11.2019 07:32

Bas je dosadilo vjecito presipanje iz supljeg u prazno.

ODGOVORITE
Name

Kruzni Tok

24.11.2019 18:29

Vucko proletio kroz crveno svjetlo!

Name

Od srca

24.11.2019 15:35

Vucko, dopusti mi, kao laiku mi se cini da Rusi ne sabotiraju Srbiju, nego tebe. Srbija je komad zemlje i ostace tu i nakon tebe i mene. Ponekad se sjetim onog sakrivenog oruzja u sumarku kraj puta kojim se vozis, pa pomislim da nije vezano sa ovim slucajem? Slusam price kako je nas CIA zavadila (SFRJ). Mozda, ljudi kazu za ljubav ili rat je potrebno dvoje. Vucko, budimo realni, ovo nije ljubav, ovo je kurvaluk, a za kurvaluk nam je falio treci!

ODGOVORITE
Name

Logičar...

24.11.2019 17:08

... Ako ti nije jasno, sjeti se da ti je Putin okačio ogrlicu oko vrata u vidu nekakvog ordena. To nešto znači, na prvom mjestu da se ne igraš sa Rusima kao što se igraš sa nama Srbima. A, ovo ti je upozorenje da si se ipak malo zaigrao...

ODGOVORITE