Obilježena krsna slava MUP RS

Služenjem parastosa na centralnom spomen obilježju poginulim pripadnicima MUP-a RS u Banjaluci obilježena je krsna slava MUP-a Srpske. Svečanosti su prisustvovali najviši zvaničnici Republike Srpske.

Republika Srpska 21.11.2019 | 15:33
Obilježena krsna slava MUP RS
Proslava Aranđelovdana krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske počela je služenjem parastosa nastradalim pripadnicima MUP-a, osveštenjem i lomljenjem slavskog kolača. Cvijeće na centralno spomen obilježje poginulim pripadnicima MUP-a položili su predstavnici ministarstva i  brojne druge delegacije.

„Ovo je dokaz da ih ministarstvo niko neće zaboraviti ovo je njima u čast zahvaljuljući vladi i MUP-u i uz blagoslov episkopa banjalučkog gospodina Jefrema koji je dao svoj blagoslov i  učešće u izgradnji hrama koji će ostati i služiti kao pomen za sve naše poginule junake“, kaže Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS.

Krsnu slavu MUP-a čestitao je i predsjednik Vlade Radovan Višković.

"Mi danas polažemo velika očekivanja u MUP RS oni su to i pokazali u prethodnom periodu da zaštite RS građane i da se svi koji žive u RS osjećaju bezbijedno i oni i njihova imovina i na tome ćemo raditi da naše ministarstvo ojačamo i materijalno i kadrovski“, ističe Radovan Višković, predsjednik Vlade RS.

Na spomen obilježju upisana su imena 782 pripadnika MUP-a koji su poginuli u proteklom odbrambeno otadžbinskom ratu. Poručeno je da pripadnici policije koji su dali život za slobodu i stvaranje Republike Srpske nikad ne smiju biti zaboravljeni.



BN TV

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Politicari

21.11.2019 15:31

Ovi su samo za smotre i slave ..,

ODGOVORITE
Name

Evo još

22.11.2019 12:53

I parade, blef i demagogiju.

Name

Rale

21.11.2019 15:44

Ovo ne treba komentarisati.

ODGOVORITE
Name

Mali borac

21.11.2019 16:48

782 poginula pripadnika MUP-a nikada neće biti zaboravljeni, to im donekle mogu vjerovati jer njim se ne može više ništa pomoći a šta je sa živim penzionisanim policajcima i borcima. Zašto ste njih zaboravili i ponizili.

ODGOVORITE