Обиљежена крсна слава МУП РС

Служењем парастоса на централном спомен обиљежју погинулим припадницима МУП-а РС у Бањалуци обиљежена је крсна слава МУП-а Српске. Свечаности су присуствовали највиши званичници Републике Српске.

Република Српска 21.11.2019 | 15:33
Обиљежена крсна слава МУП РС
Прослава Аранђеловдана крсне славе Министарства унутрашњих послова Српске почела је служењем парастоса настрадалим припадницима МУП-а, освештењем и ломљењем славског колача. Цвијеће на централно спомен обиљежје погинулим припадницима МУП-а положили су представници министарства и  бројне друге делегације.

„Ово је доказ да их министарство нико неће заборавити ово је њима у част захваљуљући влади и МУП-у и уз благослов епископа бањалучког господина Јефрема који је дао свој благослов и  учешће у изградњи храма који ће остати и служити као помен за све наше погинуле јунаке“, каже Драган Лукач, министар унутрашњих послова РС.

Крсну славу МУП-а честитао је и предсједник Владе Радован Вишковић.

"Ми данас полажемо велика очекивања у МУП РС они су то и показали у претходном периоду да заштите РС грађане и да се сви који живе у РС осјећају безбиједно и они и њихова имовина и на томе ћемо радити да наше министарство ојачамо и материјално и кадровски“, истиче Радован Вишковић, предсједник Владе РС.

На спомен обиљежју уписана су имена 782 припадника МУП-а који су погинули у протеклом одбрамбено отаџбинском рату. Поручено је да припадници полиције који су дали живот за слободу и стварање Републике Српске никад не смију бити заборављени.



БН ТВ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Политицари

21.11.2019 15:31

Ови су само за смотре и славе ..,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ево још

22.11.2019 12:53

И параде, блеф и демагогију.

Name

Рале

21.11.2019 15:44

Ово не треба коментарисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мали борац

21.11.2019 16:48

782 погинула припадника МУП-а никада неће бити заборављени, то им донекле могу вјеровати јер њим се не може више ништа помоћи а шта је са живим пензионисаним полицајцима и борцима. Зашто сте њих заборавили и понизили.

ОДГОВОРИТЕ