BiH pobijedila Lihtenštajn rezultatom 3:0

Fudbalska reprezentacija BiH pobijedila je Lihtenštajn u meču 10. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine rezultatom 3:0.

Fudbal 18.11.2019 | 22:59
BiH  pobijedila Lihtenštajn rezultatom 3:0
Robert Prosinečki u ovom meču je priliku dao igračima koji su imali slabiju minutažu u prethodnom periodu, pa se na početku utakmice u više navrata mogla vidjeti nepovezanost između igrača. Ipak, fudbaleri BiH su bili dominantniji  na terenu.

U prvom poluvremenu izabranici Roberta Prosinečkog nisu imali previše pravih prilika i odbrana domaćih je dobro odgovorila na napade  bh. tima. 

U drugom poluvremenu Prosinečki je priliku pružio Dini Hotiću koji je upisao debi za Zmajeve, baš kao i Haris Hajradinović koji je igrao od prve minute, a prvi gol na ovom meču BiH je postigla u 57. minuti kada je mrežu domaćih načeo defanzivac Eldar Čivić.

Ubrzo nakon toga, Zmajevi postižu i drugi gol preko Hodžića koji je lijepo sebi otvorio prostor, a ovaj napadač u 72. minuti postiže i svoj drugi, a za reprezentaciju BiH treći gol kojim je stavio tačku na ovaj meč. 

Zmajevi su ovom pobjedom osvojili prve gostujuće bodove u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a narednu utakmicu igraju u martu kada će na domaćem terenu igrati prvi susret play-offa Lige nacija. Ime protivnika ćbiće poznato u utorak, kada že se održati žrijeb.

(BN/Klix)

Komentari / 0

Ostavite komentar