Časne sestre ostale u drugom stanju tokom misionarskog puta!

Po povratku sa misionarskog puta po Africi, dve časne sestre ustanovile da su u drugom stanju. Zvaničnici Rimokatoličke crkve istražuju ovaj slučaj.

Zanimljivosti 08.11.2019 | 19:00
Časne sestre ostale u drugom stanju tokom misionarskog puta!
Obe časne sestre su poreklom iz Afrike i pripadnice su dva različita reda na Siciliji, jedna boravi u Mesini, a druga u gradu Ispika.

Jedna od časnih sestara, tridesetčetvorogodišnja monahinja, otkrila je da je trudna pošto je otišla u bolnicu s jakim bolovima u stomaku, piše Gazeta del Sud.

Druga sestra, nepoznate starosti, poreklom s Madagaskara, trudna je već nekoliko sedmica.

Gradonačelnik Militelo Rosmarina, Salvatore Riota, poznaje jednu od sestara i izražava veliko žaljenje zbog načina kako su ove vesti dospele do javnosti.

„Žao nam je zbog ovoga što nam se desilo. Naša zajednica ima 1.200 stanovnika i zbunjena je načinom na koji su mediji izveštavali o ovome. Zdravstvene ustanove moraju garantovati zaštitu informacija o svojim pacijentima“, dodao je Riota.

Pomenuta časna sestra je položila zavete pre manje od godinu i bila je veoma omiljena među pastvom.

Sicilijanski većnik Ruđero Raca najvaljuje pokretanje interne istrage o tome kako su informacije o trudnoći postale javne.

Ko su očevi, ne zna se. The Sun se poziva na izvor iz Rima koji kaže kako su obe časne bile u svojim domovinama te da su tamo imale seksualne odnose.

Trudne časne sestre moći će biraju da li će napustiti službu i odgajati svoju decu. Tridesetčetverogodišnja časna sestra premeštena je u drugi manastir u Palermu, a druga se vratila svojoj kući na Madagaskar.

Papa Franja je početkom ove godine prvi put priznao da Rimokatolička crkva ima problem sa sveštenicama i biskupima koji seksualno zlostavljaju časne sestre. Nije poznato da li su časne sestre zlostavljane i u ovom slučaju.

Izvor:Rts.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar