Autom udario učenike, oštetio dva vozila

U Brčkom se sinoć oko 19. 10 časova dogodila nesreća u kojoj su povrijeđena dva pješaka, oštećena dva vozila i prodavnica u stambenom objektu.

Republika Srpska 06.11.2019 | 12:02
Autom udario učenike, oštetio dva vozila
Vozač V.P. je upravljajući vozilom “škoda oktavia” oduzeo prvenstvo prolaza u ulici Josipa Juraja Štrosmajera i sudario se sa dva vozila marke “pasat” kojim su upravljali P.M. i D.G. Vozač je nastavio bježati i u raskrsnici ulica J. Čampare i Željeznička udario je dvojicu učenika 2004. i 2003. godište koji su prelazili ulicu preko pješačkog.

Prema riječima očevidaca, ni tu se nije zaustavio, već je nastavio bježati, ali je zbog neprilagođene brzine na udaljenosti od oko 300 metara udario u zgradu, tačnije u dio gdje se nalazi prodavnica.

Kako su rekli, mladić je izašao iz vozila i počeo bježati te se sakrio u svom stanu. Policijski službenici su opkolili ovo područje i uhapsili ga oko 21.20 časova. 

V.P. se tereti za krivično djelo Neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći. Policija je pretresla njegov stan i vozilo po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta.

Povrijeđeni učenici su prebačeni na KUM bolnice u Brčkom gdje su im srećom konstatovane lakše povrede, a na vozilima koje je uradio ranije je pričinjena materijalna šteta.

O događaju je upoznat dežurni tužilac Tužilaštva Brčkog koji će nastaviti rad na ovom slučaju nakon što osumnjičeni bude predat u njihovu nadležnost.

(Klix)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nostradamus

06.11.2019 11:15

I to sve u skladu sa zakonom.

ODGOVORITE