Pretukli šumara pajserima i oštetili kamion

Policija iz Modriče uhapsila je M. M. i M. T. iz tog grada zato što su napali nekoliko osoba, među kojima su bili i lugari, te oštetili kamion prevoznika, koje je, kako kooperante nagaovalo Šumsko gazdinstvo Doboj, potvrđeno je za Srpskainfo.

Republika Srpska 06.11.2019 | 10:26
Pretukli šumara pajserima i oštetili kamion
Kako saznajemo iz lokalnih izvora, lugar je pretučen pajserima i metalnim šipkama, dok su se dvojica radnika, koja su radila na izvozu šume, spasila begstvom. Međutim, i to je moglo završiti kobno, pošto su, ne poznajući teren, bježali kroz minsko polje.

-Tri kilometra su bježli kroz minsko polje, jedva smo ih našli. Srećom, nisu nagazili ni na jednu minu. Mogli su, na pravdi boga izgubiti glave – priča sagovornik Srpskainfo. 

U policiji su potvrdili da su nasilnici odmah privedeni. Portparolka PU Doboj Dragana Kerkez je rekla da su im se juče obratile osobe koje su rekle da su ih napale nepoznate osobe.

– Prijavili su i da im je oštećen i kamion Man. Oni si taj dan bili angažovani od strane Šumske uprave radi prevoza bespravno posječenih stabala. Policija je izašla na terenu i utvrdila da su za ovaj napad odgovorni M. M. I M. T. I o svemu je obaviješten dežurni tužilac – pojasnila je Kerkezova.

Kako saznajemo, radi se o dvojcu M. Milošević i M. Tešić iz Modriče, koji su i policiji i šumarima od ranije pozanti po teškim šumskim krađama i goloj sječi na području ŠG Doboj.

(Blic)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Мирослав

06.11.2019 09:37

Ови лопови а шумари поштени, па сви знамо како се сјече шума и ко аминује.

ODGOVORITE
Name

!!!

06.11.2019 18:57

U konkretnom slucaju sumari su poslati na zadatak, to jest bili su na radnom mjestu. Ovim se salje poruka da u ovako uredjenoj drzavi sutra moze da se desi vijest da na primjer ode na teren zdravstveni radnik, pa se uz'put nekome ne svidi pa bude premlacen zbog kakve sitne zackoljice. Godinama pored nas se desavaju cak i ubistva koja se ne rjesavaju, istrage po tuzilastvu su u toku. Jedno od njih se desilo na danasnji dan prije 12 godina u B.Luci tik pored uprave policije. Zbog toga je krajnje vrijeme da se nad ovim i ovakvim pojavama debelo zamislimo kuda kao drustvo idemo???

Name

Re

06.11.2019 19:20

Sumari su veci lopvi od ovih sumokradica.Vjerovatno nisu stavili dovoljno para u dzep od ove dvojice uhapsenih pa su se onda sjetili da rade po zakonu.

Name

re

06.11.2019 20:40

Ovi sto sijeku sume, "kupe" sumara da im doznaci proredu tudje sume koja je pod uzurpacijom, sto je posebno izrazeno na Trebavi.

Name

Dr. Živago

07.11.2019 06:16

E ova dvojica krali šumu a Omeru i Raspopu ništa dali nisu. E to neće da može.

Name

Zizi

06.11.2019 12:37

Sve poznate face policiji. Dokle ce se nagadjati sa sudijama. Sudije bi treba preispitati.

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

06.11.2019 14:13

Ove treba kazniti sto su bezpravno sjekli sumu,a ove kazniti sto su vezpravno vozili usjeceno.Pa ih jos sve skupa kazniti za remecenje javnog reda i mira.Pogotovo ako su remetili mir sumskih zivotinja npr.zaceva lisica i ostalih nama dragih zivotinja.

Name

Milan

06.11.2019 20:06

Ne podržavam silu, ali vidjeli ljudi da šumari pokradose sve, normalno uz saglasnost pretpostavljenih, te i oni sijeku, možda za preživljavanje. Kaže jedan moj prijatelj, a radi u šumskom gazdinstvu, nije problem sačuvati šumu od sumokradica, nemoguće sačuvati od šumara. Kaže mi on od 20 kamiona ( sticara) mozda jedan ima urednu dokumentaciju. Sticari funkcionišu poslije redovnog radnog vremena. Lakše im predveče, manje vruće.

ODGOVORITE