Ugostiteljski objekt izgorio u Srebrenici

Na jezeru Perućac (plaža Oštrika) sinoć je u potpunosti izgorio ugostiteljski objekt u vlasništvu Jasmira Beganovića. Uzrok požara još nije poznat, a uviđaj je u toku.

Bosna i Hercegovina 29.10.2019 | 15:57
Ugostiteljski objekt izgorio u Srebrenici
Beganović ističe da mu je restoran bio jedini izvor prihoda.

– S obzirom da objekt radi u toku ljetne sezone, privremeno sam bio zatvorio jer smo radili na preuređenju, da mogu ljudi dolaziti i zimi. Sve je izgorjelo. Ne znam šta i kako dalje – kazao je Beganović.

Naglašava da je u proteklim godinama uložio velika sredstva u izgradnju, a da je sve nestalo u trenu. 

– Strašno je vidjeti sve ovo. Pet godina sam ulagao, odvajao od svoje porodice da napravimo nešto, da imamo ponudu i za turiste. Sve je izgorjelo, mislim da je to neko namjerno zapalio. Iako ja nisam ni s kim u svađi, bilo kakvom sukobu. Policija je na terenu, doći će i stručnjaci, pa da se vidi tačan uzrok požara – dodaje Beganović.

Policijski službenici su izašli na lice mjesta, ali još nije poznat tačan uzrok požara.

– Jutros oko 09.30, Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno je da je u toku prethodne noći, na ugostiteljskom objektu u mjestu Prohići, opština Srebrenica, izbio požar. Po prijavi su postupili pripadnici PU Zvornik koji će izvršiti uviđaj na licu mjesta. Tačan uzrok požara i visina materijalne štete biće naknadno utvrđeni – kazao je  portparol Policijske uprave Zvornik Miljan Bobar.

Iz Teritorijalne vatrogasne jedinice Srebrenicasu rekli da nisu imali poziv za gašenje požara na ovom objektu.

(Fena)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Rale

29.10.2019 15:22

Ovi nikad nece utvrditi uzrok, idemo dalje.

ODGOVORITE
Name

Glas

29.10.2019 16:57

Ako si osigurao objekat,onda nemas problem!

ODGOVORITE
Name

Tetak Mata

29.10.2019 17:59

Moj prijatelj ima objekat od milion eura a osiguranje košta 600 eura pa više košta kasko za auto od 50000 eura, al caka je u tome da mu nikad nisu isplatili štetu jer je isto tako izgorio

ODGOVORITE