Juventus kiksao na gostovanju kod Leccea

Juventus je napravio kiks u devetom kolu italijanske Serije A, a Stara dama je na gostovanju odigrala neriješeno sa Lecceom na Via del Mareu (1:1).

Fudbal 26.10.2019 | 17:37
Juventus kiksao na gostovanju kod Leccea
U 15. minuti utakmice Juventus je postigao pogodak, međutim nakon što je sudija iskoristio VAR isti je poništo. Stara dama je imala više loptu u svom posjedu, a veliku šansi u finišu prvog dijela imao je Federico Bernardeschi.

Nakon četiri minute igre u drugom poluvremenu Jacopo Petriccione je napravio penal, a siguran sa bijele tačke bio je Paulo Dybala. Ipak, radost gostiju nije trajala dugo. Šest minuta poslije Matthijs de Ligt je igrao rukom i dosuđen je penal Lecceu, koji je iskoristio Marco Mancosu za 1:1.

Leonardo Bonucci je propustio dobru priliku da dovede torinski klub u prednost u 75. minuti utakmice. Sudija je produžio susret za sedam minuta, a u šestoj minuti nadoknade Higuain je imao priliku, no Gabriel je odbranio i završeno je 1:1.

Miralem Pjanić je igrao do 67. minute kada je morao izaći zbog povreda, a zamijenio ga je Sami Khedira. Za sada nema detalja u vezi povrede.

(Vijesti.ba / SCsport)

Komentari / 0

Ostavite komentar