Trinkijeri pred Olimpiju: Biće teško!

Partizan nastavlja putovanje kod lidera bez poraza: "Primorska je opomena"! Crno-beli ponovo idu u Sloveniju.

Košarka 26.10.2019 | 11:29
Trinkijeri pred Olimpiju: Biće teško!
Posle još jednog uspeha u Evrokupu i nastavka perfektnog evropskog niza, Partizan se pripremio za nastavak serije gostovanja ABA lige.

Ekipa Andree Trinkijerija u subotu će gostovati Cedeviti Olimpiji, jedinoj ekipi uz FMP koja je ostvarila sve pobede i ima skor 3-0.

Za razliku od crno-belih, tim iz Ljubljane ima potpuno "obrnut" učinak u Evrokupu, jer je doživeo sve poraze u uvodna četiri kola. Ekipa Slavena Rimca bacila je sve karte na "Jadran" i imaće veliki motiv da odbrani domaći teren protiv Beograđana, koji u dobrom ritmu putuju u Sloveniju.

Trinkijeri će povesti ekipu ka Ljubljani u petak posle treninga, a uoči puta kaže da je situacija ista kao i pre prethodnih gostovanja i da očekuje da opet bude teško.

"Ponovo idemo na put, ovog puta nam je protivnik ekipa koja do sada nema poraz u ABA ligi. Veoma su talentovani, a u svom sastavu imaju i veliki broj iskusnih igrača. Igrača koji su puno puta igrali za važne trofeje, osvajali važne trofeje i koji su igrali Evroligu. Biće teško, ali to nije ništa novo. Svaka utakmica do sada nam je bila teška i to je nešto na šta moramo uvek biti spremni", istakao je Trinkijeri.

Krilo crno-belih Rade Zagorac rekao je da trijumf protiv istog rivala na septembarskom Superkupu ne mora mnogo da znači u pripremi novog međusobnog susreta. Uostalom, poraz protiv Primorske dobra je lekcija za to.

"Iako smo ih pre mesec dana u Zagrebu savladali, svesni smo da će sutrašnja utakmica biti u mnogo čemu drugačija. Imali smo priliku i protiv Primorske da osetimo šta znači nova utakmica protiv tima koji ste nedavno savladali, tako da je i to bila neka vrsta opomene za nas, da budemo svesni šta nas čeka i koliko oprezni i koncentrisani moramo biti u svakom trenutku sezone", rekao je Zagorac.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar