LE: Partizan - tim za Mančester...

Totalna ofanziva! Natho u sredini umesto Šćekića, Suma ispred njega. . .

Fudbal 24.10.2019 | 00:10
LE: Partizan - tim za Mančester...
Strah od velikana? Ni najmanje! Savo Milošević kreće u lov na Crvene đavole. Sa maksimalno ofanzivnim sastavom, kakav će, recimo, dočekati Astanu ili Spartak narednog vikenda u Humskoj.

Ništa defanzivni blok ispred odbrane, ništa umereno napadački sastav, sa „osiguranjem“ u vezi, već punom snagom napred. Pa kako bude u sudaru sa velikanom. Hrabrost. A, da li je i ludost, kako kaže čuvena replika iz filma „Mi nismo anđeli“, videćemo u četvrtak uveče.

Uglavnom, iz tima će izostati Aleksandar Šćekić, čovek zadatka na velikim utakmicama, koje je te role u derbijima i na evropskoj sceni odrađivao gotovo bez greške. Ideja trenera Miloševića je da napadne Mančester sa svih strana, pa će uz Sašu Zdjelara mesto u sredini terena zauzeti Bibras Natho. Maestro iz Izraela će gledati da iz dubine šalje „lopte s očima“, u prostor između linija engleskog tima i još bolje – iza leđa odbrane.

A, ispred njega biće Sejduba Suma, kao glavni kreator napadačkih akcija Partizana, koji bi trebalo da kretnjom između poslednje linije i defanzivnih vezista Junajteda unosi pometnju u njihove redove i gura loptu najisturenijem Umaru Sadiku. Naravno da će u špicu biti Sadik, to prosto i nije pitanje izbora. Jer, drugog klasičnog napadača u timu Partizana ni nema... Ali i da ima, Nigerijac je po svemu zaslužio da se odmeri sa defanzivcima Mančester junajteda.

Po bokovima mesto će zauzeti Zoran Tošić desno, sa velikim motivom da se dokaže protiv svog bivšeg kluba, a levo Takuma Asano, takođe sa velikim motivom, da pokaže da je bilo mesta za njega u Arsenalu, ali ta radna dozvola...

U poslednjoj liniji tumbanja neće biti: Vladimir Stojković na golu, a ispred njega Nemanja Miletić, Bojan Ostojić, Strahinja Pavlović i Slobodan Urošević.

Sve u svemu, Partizan je rešio da istera Đavole iz Humske, da pojuri tri boda, koja bi ga za tri ogromna koraka približila evropskom proleću. Ali, možda i više od toga, koja bi posle mnogo, mnogo godina donela navijačima radost zbog osvojenog „skalpa“ jednog velikana.

Prema tome, Partizan istrčati u sastavu: Stojković – Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević – Zdjelar, Natho – Tošić, Suma, Asano – Sadik.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar