NBA 2019/20 (drugi dio): Šampion, MVP, Fila, Boston...

Ima li još nekoga? Upoznajte Istočnu konferenciju gde konkurencija neće biti toliko jaka kao na suprotnoj strani Amerike, ali dovoljno dobra da uživamo u utakmicama na Istoku NBA lige.

Košarka 22.10.2019 | 22:50
NBA 2019/20 (drugi dio): Šampion, MVP, Fila, Boston...
Ove sezone Istočna konferencija u NBA ligi ostaće bez srpskih predstavnika, ali će nam ponuditi uzbudljive mlade momke koji mogu u godinama koje dolaze da naprave tas na vagi Istoka težim od onog na Zapadu.

Najbolji napadač današnjice je stigao na Istok, ali ćemo ostati uskraćeni raspodije u igri Kevina Durenta, makar ove sezone. Da ne dužimo uvod, prelazimo na predstavljanje timova.

Krećemo!

Atlantik divizija

BOSTON SELTIKS

Bred Stivens ulazi u sezonu sa dosta "čistijim" timom. Kajri je otišao i tako verovatno napravio veliku uslugu Bostonu. Sigurno igrač sa najboljom kontrolom lopte u ligi, izuzetan napadač bio je previše za Boston.

Ako je odlazak Kajrija najveći dobitak za Boston, onda je odlazak Horforda najveći gubitak za Seltikse. Bio je igrač koji je uvek znao šta da uradi sa loptom. Igrao je jako dobru odbranu na Janisu u plejofu. Iskusan igrač, stabilan i što je bitno, pravi timski čovek. Biće teško nadoknaditi njegov odlazak.

Stigao je Kemba Voker da pokuša da uradi nešto više, jer u Hornetsima jednostavno nisu sposobni za bilo šta osim gole borbe za izbegavanje poslednjeg mesta na Istoku. Na Kembi će biti veliki teret vođe, ali uz Breda Stivensa, siguran sam da će napraviti još veći iskorak u karijeri.

Boston, kao najjača odbrambena ekipa u ligi, sada ima tim koji je sposoban da "rasturi" druge odbranom. Trener je dodatni garant. Džejlen Braun je oko dogovora za novi ugovor, to bi mogao da bude X faktor koji će odrediti pravac Bostona. Hejvord sada ima čistu sezonu da pokaže da Boston nije pogrešio kada se toliko trudio da ga dovede iz Jute. Povreda je daleko iza njega.

Otvorena pitanja su: Da li Tejtum može da izađe iz svoje senke i postane konstantna pretnja u napadu? Da li će tanka centarska linija "ukopati" nade Seltiksa? Da li će Karson Edvards, koji bi mogao biti krađa na draftu, dobiti ozbiljne minute?

Kada se dobiju jasni odgovori na ova pitanja, može se ozbiljnije odrediti dokle može da dogura ova ekipa. Prognoza je da mogu sigurno do polufinala.

BRUKLIN NETS

Preuzevši ključeve Njujorka, Netsi su postali ozbiljna pretnja na Istoku. Keni Etkinson radi jako dobre stvari, ali sada je stigao Kajri i biće potrebno mnogo živaca uklopiti njega u ekipu, ali više ekipu sa njim.

Umesto u Nikse, Durent je stigao u Netse. Propustiće sezonu 19/20, ali je on ulog za sledeće sezone i garant napada na titulu od iduće. U tandemu sa Kajrijem, ovo bi mogla biti prilično jaka ekipa. Njih dvojica odgovaraju jedan drugom karakterno, a čini se da Irving poštuje autoritet koji donosi Kevin Durent.

Netsi pre svega imaju tim. Nema tu velikih zvezda. Rasela je zamenio Irving i to je najveća promena. Džeret Alen je dobio veliku pomoć pod košem, jer je stigao veteran DeAndre Džordan koji je odlučio da dođe u Bruklin. Njih dvojica će sigurno znati kako da zaključaju reket i obezbede dosta ofanzivnih skokova.

Spenser Dinvidi je sjajno krenuo prošle sezone kada ga je povreda presekla. Isto se desilo sa Karisom Lavertom. Radi se o dva jako kvalitetna igrača, gde je LaVert neko u koga franšiza Netsa mnogo veruje. Pokazao je visok nivo igara, očekuje se da nastavi još bolje ove sezone.

Džo Heris je već establirani trojkaš, pobednik All star takmičenja. Pozvan u reprezentaciju koja se nije proslavila, ali je već poziv dovoljna motivacija za ovog momka koji je odigrao prilično zahvalno u Kini. Torean Prins je stigao iz Atlante, pa će se boriti za minutažu sa Herisom.

Najslabiji deo tima je pozicija četiri, gde je pitanje šta će se dešavati sa Rodionsem Kurucem. Problemi koji su ga snašli i dalje su tu, videćemo kako će se sve odvijati. Plej-of bi trebao da bude siguran za Netse.

NJUJORK NIKS

Velike zvezde su ih zaobišle, iako je bilo već viđeno da će Durent osvanuti u "Velikoj jabuci". Na kraju su doveli kvalitetne igrače, ali daleko da je iko od zvezda lige stigao u čuveni Medison Skver Garden.

Niksi su tim za koje bi svaka prognoza bila itekako sumnjiva. Uzeli su Ar Džej Bereta, zvezdu Djuka, čiji je šut jako upitan. Na Djuku je ubacio preko 22 poena, ali samo 30 odsto šuta za tri i nešto oko 45 odsto za dva. Nije toliko okrenut razigravanju, ali mu fizičke predispozicije daju za pravo da se takmiči već sada na najvišem nivou. Od Kevina Noksa je očekuje da podigne nivo svoje igre i postane jedan od nosilaca.

Pejton će verovatno počinjati kao plej, dok će Nikilina vrebati iz senke svoju šansu. Elington može doneti kvalitetnog šuta u ekipu Niksa, što će im sigurno dobro doći spolja. Pitanje je gde naći mesto Denisu Smitu, bez sumnje velikom talentu, ali nesnađenog u ligi.

Najveća zvezda će biti Džulijus Rendle koji dolaze posle fantastične sezone u Nju Orleansu. Kvalitetan u svakom pogledu, Niksi očekuju da im donese makar mnogo utakmica koji će ih držati u sedištima do kraja. Taž Gibson će morati da pomaže na centru mladom Mičelu Robinsonu koji je postao mašina za blokade i skokove.

Dva problematična lika, Bobi Portis i Markus Moris držaće suvereno poziciju četiri. Obojica su došla, jer su ovde mogli da dobiju najviše para. Niksi su kocka, mnogo toga zavisi od toga kako počnu sezonu. Vrlo lako kola mogu da krenu nizbrdo i to velikom brzinom.

FILADELFIJA SIKSERS

Još jači nego prošle godine. Još teži nego prošle godine. Još viši nego prošle godine. Da li je to dovoljno za finale Istoka ili možda lige?

Siksersi imaju samo dva igrača koji su niži od 190 centimetara gde će samo Trej Burk imati neke minute. Pojačali su se. Otišao je Batler i sada lopta može preći kod drugih. Od nosilaca se može očekivati više, pre svega od Simonsa. Obećao je da će pokušavati više da šutira, a videli smo da je definitivno popravio šut.

Fizička spremnost Džoela Embida će biti sečivo koje će visiti nad glavama svih ljudi u Filadelfiji. Zato je doveden Al Horford, kako bi se Embid što više odmarao i bio spreman za odlučujuće utakmice kada dođe plejof. Tobajas Heris je ostao bez Bobija, ali je dobio cementirano mesto u postavi i dovoljan broj šuteva. Bio je prilično produktivan prošle sezone.

Džoš Ričardson je stigao iz Majamija, kao njihov najbolji šuter i baš to će trebati Filadelfiji u trenutku kada je Džej Džej Redik otišao južnije među Pelikane. Zair Smit bi sada mogao da dobije svoju priliku na bekovskim pozicijama, jer su tu prilično tanki. Zahvalni Kajl O’Kvin je tu da obezbedi odmor Embidu i Horfordu.

Filadelfija je ozbiljan kandidat za, makar, finale Istoka. Čak veći favorit za finale lige, nego Milvoki Baksi.

TORONTO REPTORS

Najjaču diviziju na Istoku zatvaraju aktuelni šampioni. Otišao je Kavaj Lenard i verovatno odneo sa sobom ključeve odbrane titule. Sve je isto, samo njega nema.

Lauri je dodao još godinu ugovora za ni malo nizak honorar. Paskal Sjakam je produžio ugovor i obavezao se na višegodišnju vernosti. Masai Uđiri je obezbedio da gubitak bude što manji, jer su svi znali da će Kavaj otići i pored osvojene titule.

Serž Ibaka i Mark Gasol će rukovoditi centarskom linijom. Ako je Gasol razbudio, onda se Ibaka ponovo rodio u Torontu. Zaista je odigrao maestralnu sezonu. Saigrači iz reprezetancije će pokušati da što više amortizuju odsustvo Kavaja Lenarda.

Na poziciji tri su se pojačali dolaskom Stenlija Džonsona i Holisa Džefersona koji mogu doneti solidan kvalitet, pre svega timskog igrom. Fred Van Vlit ove sezone ne bi trebalo da čeka pleof kako bi počeo da igra, ako Torotno misli da stigne do plejofa uopšte. Njegove dalekomente trojke će biti itekako od pomoći u borbi za plejof.

Ono u šta ne verujem su mogućnosti Nika Nursa. Ima je Lenarda, ako ćemo realno, bili su na korak od ispadanja protiv Baksa. Sada nema Kavaja. Ulazak u plejof bi bio maksimum.

Centralna divizija

ČIKAGO BULS

Slavna vremena nikako da se vrate, a po svemu sudeći proći će još dosta vremena. Uprkos tome, Bulsi imaju više nego zanimljivu ekipu ove sezone.

Dobili su jako kvalitetnog, po frizuri upečatljivog rukija, Kobija Vajta. Dobar napadač, koji je posle samo jedne sezone na Karolini stigao u NBA ligu. Mnogi mu prognoziraju dosta minuta u postavi Bulsa, posebno što se sve više gubi vere u Krisa Dana, iako izgleda mnogo bolje nego što je izgledao u Vulvsima.

Tomaš Satoranski je stigao posle individualno odlične sezone u Vizardsima, pa odmah nakon toga i reprezentaciji, gde je blistao. Kada na to dodate Zeka Lavina, koji je, gledajući pripremne utakmice, rešio da nastavi sa terorisanjem protivničkim koševa. Arsidiakono, koji je odigrao pristojnu sezonu, čeka svoju šansu iz senke.

Na krilima su Oto Porter, koji je odigrao svoju najbolju sezonu od dolaska u ligu i Lauri Markanen, na koga ne treba trošiti reči. Markanen i Lavine će biti glavne ofanzivne poluge mladog tima Bulsa. Kada na to dodate Tadejusa Janga, koji u ovakvim ekipama itekako zna da pronađe svoju ulogu, Bulsi mogu biti daleko od dna tabele.

Bulsi su na centru pogodili sa Vendelom Karterom, sada su mu dodali talentovanog Danijela Gaforda sa Arkanzasa. Zanimljiva ekipa, mlada, puna potencijala, koja bi za sezonu ili dve mogla da bude opasan konkurent na Istoku.

KLIVLEND KAVALIRS

Vratili su se na stara podešavanja, kada su mnogi izbegavali Klivlend. Ne vidim da će ove sezone nešto značajno napraviti, osim izbegavanja poslednjeg mesta. Nemaju razlog za tankovanje, možda više za trejd koji bi uključio Kevina Lava.

Deo koji je uzbudljiv u ovoj ekipi su bekovi. Rukiju od prethodne sezone, Kolinu Sekstonu, koji se razbudio negde oko polovine sezone, dodali su još jednog fantastičnog pleja, Darijusa Garlanda. Ovo će usloviti da Sekston pređe na poziciju dva, eventualno se dopunjuje sa Garlandom, dok bi Klarkson bio cementiran na poziciji dva. Odigrao je statistički dobru sezonu, mada nije bilo toliko teško među takvim Kavsima.

Brendon Najt je tu, ako ga se sećate. Veliki talenat, bez sumnje sjajan igrač, sa velikim upitnikom koji će skakutati iznad njegove glave tokom sezone. Može li pronaću tu iskru u sebi ili ne? Ako je odgovor potvrdan, može doneti dosta Kavsima. Niska krila pokriva samo Čedi Osman, što je prilično tanko, bez da umanjujem očigledan napredak Osmana u svih segmentima igre. 

Sve ostale su visoki krilni igrači i centri. Kevin Lav će šutirati u nedogled, skupljati skokove i puniti statistiku, pa dokle stignu tako. Tristan Tompson se, bar se čini, istrgao iz kandži reality porodice, pa se možemo nadati dobrim igrama. Leri Nens će zakucavati, kao nekad otac u istom tom dresu.

Sve preko pozicije 12. bi bio priličan uspeh za Kavse.

DETROIT PISTONS

Moguće je da ću biti malo subjektivan, jer sam slab na ovu franšizu. Pistonsi bi ove sezone trebalo da izgledaju bolje nego prošle. Dvejn Kejsi ima više opcija u napadu i zdravog Blejka Grifina. Samo je potrebno da urazumi Andre Dramonda da ipak ne treba da šutira za tri poena i pola posla je rešeno.

Doveli su Tima Frejžera, u nadi da će ponoviti partije iz Nju Orleansa, kada je bio igrač u koga ste mogli da gledate kada vam trebaju poeni. Derik Rouz, sa svojim velikim povratkom, može da pruži dosta u dresu Pistonsa ako mu Dramong i Grifin otvoren prostor za juriš. Popravio je dosta šut, onog momenta kada je izgubio mogućnost za nekadašnje sulude kretnje.

Grifin je izuzetno napredovao. Smanjio je letenje, a dodao raznovrnost u šutu i igri leđima ka košu. Prošle godine je, gledano statistički, igrao najbolju sezonu. Ako bude zdrav ovakvi Pistonsi su sigurni učesnici plejofa, posle je sve moguće kada imate takvog igrača. Pored njega, Dramond bi trebao da odigra kvalitetnu sezonu, ako ništa zbog visine sledećeg ugovora.

Tu su Markif Moris, Snel i Kenard koji su igrači zadatka, spremni da odrade sve što Kejsi nacrta. Pojačanja u vidu Geloveja uvek su zahvalna i dodaju još jedan sloj kvaliteta, kada je pomoć Redžiju Džeksonu u pitanju. Tu je i povratnik u NBA ligu, čuveni Iso Joe o kome ne treba trošiti reči. Sigurni plej-of učesnici, rekao bih.

INDIJANA PEJSERS

Oladipo se ne vraća još uvek. Bogdanović, iako veteran, uzeo je dobar deo na sebe prošle sezone, ali sada više nije tu. Stroga ruka Nejta MekMilana bi trebala da sredi goruća stanja i uradi neko malo čudo kako bi Indijana osvanula u plej-ofu.

Stigao je Malkom Brogdon posle statistični brutalne sezone u Baksma. Pored Janisa i Midltona, postao je ogromna pretnja za svaku odbranu. Jako precizan igrač, koji ne troši mnogo lopti. Pitanje je kako će se snaći sada kada su sve oči uperene u njega, do povratka Oladipa.

Braća Holidej su se našla na istom mestu, nedostaju samo Džru Holidej, mada nije isključeno da se i on pojavi u jednom momentu u istom dresu, što bi bio pravi kuriozitet. Aron je pokazao da se već može ozbiljno računati na njega, pored toga tu su Džeremi Lemb i Ti Džej MekKonel da pojačaju opasnost na šutu.

Slabost se može javiti na krilnim pozicijama gde nemaju duboku rotaciju. Ti Džej Voren je najozbiljniji igrač, ako uzmemo u obzir da su tu Dag MekDermot i Ti Džej Lif. Na centrima poseduju kvalitet kakav ne viđamo često u ligi. Sabonis i Tarner su strašni zaštitnici obruča i skakači. Sabonis je pokazao da izrasta u brutalno dobrog centra.

Tu su negde oko plejofa. Povratak Oladipa sledeće godine može dati boost motoru Pejsersa, samo je pitanje kakav će se vratiti. Do tada treba da daju više od sebe.

MILVOKI BAKS

Zvanični MVP dolazi iz njihovim redova. Imaju sjajnog trenera. Svi su ih videli kao sigurne učesnike finala, ali Lenard nije mislio tako. Janis želi još jednu MVP sezonu, a to žele i svi stanovnici Viskonsina.

Nema sumnje da je odlazak Brogdona oslabio šuterski potencijal Baksa. Da bi Janis bio ubojit, potrebno je širenje igre do maksimuma. Istina je negde između. Janis iz sezone u sezonu unapređuje šut, ali to i dalje izgleda loše za gledati. Kris Midlton je dobio velike pare koje bi ove sezone trebalo debelo da opravda.

Korver i Vesli Metjuz su upravo dovedeni da bi doneli širinu u igri, samo je upitno koliko mogu. Korver je već uveliko veteran, Metjuz izgubljen u svemiru. Bledso je velika misterija. Nije konstantan i to je najveći problem za Bakse. Sada ima idealnu priliku da postane treća napadačka opcija i mora je iskoristiti. 

Baksi su počeli da skupljaju braću, pa su tako pored braće Adetokunbo, tu i braća Lopez. Bruku se pridružio Robin, pa bi Baksi trebalo da budu mirni kada je reket u pitanju. Bruk će da šutira, Robin će da skuplja.

Džordž Hil je tu, da donese sigurnost u prenosu lopte i kontroli igre. Pet Konauton je spreman da skače do plafona, a Donte DiVićenco da pokaže svoj šuterski potencijal.

Janis je garant za finale, ako iko išta može da garantuje. Ako ponovo prethodnu sezonu, a posebno ako unapredi svoju igru, Baksi mogu imati jako dobru priliku da napadnu titulu.

Jugoistočna divizija

ATLANTA HOKS

Najuzbudljiviji na Istoku NBA lige. Prepuno supertalentovanih igrača, od kojih neće svi postati superstarovi, ali dobar deo ima velike šanse za to.

Da je Tre Jang igrao celu sezonu kao drugi deo sezone, prilično sam siguran da bi zaradio nagradu rukija godine. Bio je impresivan. I ne samo po broju poena, već po svim potezima koje smo gledali. Nepredvidive asistencije, šutevi iz trka, koševi za pobedu, način na koji je vodio ekipu. Sve. Iako iritira kada ga vidite, nema sumnje da je igrač koji će biti velika zvezda lige. Pored njega, Džon Kolins je strašno napredovao. Zasluge za to idu Jangu, koji kontrolom i kreiranjem akcija, donosi dovoljno prostora i slobodne Kolinsu da radi ono što radi.

Na sve to je stigao Kem Rediš. Ekstremno talentovani krilo, na poziciji koja je Atlanti gorela. Radna etika nije adut Rediša i ako to popravi mogao bi da bude nova, velika zvezda Hoksa. Pored njega je stigao Deandre Hanter, kome se predviša blistava budućnost u ligi. Kada na to dodate Kevina Hertera, koji je sipao trojke bez zadrške, imate jako dobru, mladu ekipu.

Tu su naravno i veterani. Super vetarani, kao što je Vins Karter, koji može još toga da ponudi. Ivan Tarner i Džabari Parker (koji nije veteran, ali izgleda tako) deluju kao kockanje, ali mogu ispasti dobre podrške mladim snagama Atlante. Alan Kreb je još jedan u nizu jakih podrški mladićima. Tu je i Čendler Parsons, ako ga se uopšte i sećate. Šta će biti sa njim, samo bog zna.

Kako bi stari novinari rekli, Atlanta je uspela da napravi idealan spoj mladosti i iskustva. Jednu mladu petorku, prepunu potencijala i drugu, stariju, koja može i dalje dosta da pruži. Iskreno, nadam se sigurnom učešću Hoksa u plejofu.

ŠARLOT HORNETS

Oni su već rezervisali NBA League Pass za gledanje plejofa. Teško da išta mogu učiniti osim borbe da ne budu predmet ismevanja. Kupčak i Džordan su i dalje tu, iako je bilo najava da će Majk odustati od franšize.

Ponudili su prilično "težak" ugovor Teriju Roziru, koji je jedva čekao da izađe iz senke. Veliki deo stručnjaka sumnja da je Rozir spreman za lidersku ulogu u NBA timu. Na bazi kojih brojki je uspeo da dobije ugovor, ne znam zaista, ali svaka mu čast. Mišljenja sam da će ovo biti nešto kao eksperiment Dalasa sa Herisonom Barnsom.

Možda najčistiji deo tima su visoki igrači. Bijombo bi mogao da napravi jednu lepu individualnu sezonu u ovakvom timu. Sigurno je da će imati priliku da skuplja dosta lopti, jer će se Batum i Rozir takmičiti ko će više šutnuti. Devonte Grejem bi mogao pokazati deo svog talenta koji nije pokazao prošle sezone.

Kid Gilhirst će odigrati svoju solidnu sezonu još jednom, dok svi čekaju Bridžisa. Dao je naznake da može biti nešto više od mašine za zakucavanje. Vreme je da pokaže deo svog repertora, van kucanja. 

Vili Ernangomez se vraća sa samopouzdanjem posle titule u Kini. Kodi Zeler i Marvin Vilijams su jako korisni igrači, ali ne igrači koji mogu napraviti bilo kakvu razliku. Čeka ih žestoka borba za makar 20 pobeda.

MAJAMI HIT

Pet Rajli je odigrao na kartu sa imenom Džimi Batler. Kada su svi mislili da će Džimi put Zapada, on je ostao na Istoku, koji mu je izgleda omiljen, posle neslavnog izleta u Minesoti.

Kada se priča o Majamiju, priča se o disciplini, čvrstoj ruci Peta Rajlija i načina na koji igrači postanu atletske zveri kada stignu u njegove ruke (svi osim Šeka, njemu nije mogao ništa). Kada se analizira sezona koja dolazi, svi zaborave na Diona Vejtersa, koji je preporodio upravu u Majamiju. Isekla ga je povreda, ali je sada ponovo zdrav i spreman da svoj šut i prodor iskoristi kako bi se ekipa Hita našla u plejofu.

Goran Dragić se vratio i to ih čini još konkurentnijim na Istoku. Ruki, Tajler Hiro, je pokazao kakvu ruku ima u pripremnim utakmicama. Bivši šuter Kentakija je jedna od onih pure shootera koje ne dobijate tako često. Kendrik Nan bi trebao dobiti doziranu minutažu, pa je do njega kako će je iskoristiti.

Vinslou i Džons su tu pre svega da skaču i svojim fizikalijama poremente protivničke odbrane. Vinslou je odigrao jako, jako dobro prošle sezone. Judonis Hazlem je i dalje tu, neizostavni deo Rajlijevog Majamija.

Džejms Džonson i Keli Olinik čekaju da se “pobiju” sa bilo kim kako bi ostvarili što veći broj pobeda. Dolazak Mejersa Lenarda je sigurno bolje rešenje od nezaintersovanog Vajtsajda, tako da bi Majami, pored Bama Adebaja, mogao da ima kvalitetan reket.

Oni su pre svega ratnička ekipa, što Batler voli, jer je i sam ratničkog duha. Igraće na ivici, tu oko osme pozicije. Verujem da će se nekako ugurati u plej-of, ali je velika konkurencija među ekipama "šunjalicama".

ORLANDO MEDŽIK

Prvi rival Majamija ima ambicije. Da li ih zasniva na zdravim osnovama ili ne, veliko je pitanje. Dosta faktora postoji u jednačini koja treba da pruži odgovor mogu li do plejofa ili ne. 

Nikola Vučević je produžio ugovor, kada su svi mislili da će krenuti put Sakramenta i pojačati srpsku koloniju. Odlučio je da ostane i pokuša ponovo sa Orlandom. Nije isključeno da, ako stvari ne krenu dobro, trejd dođe u opticaj. Eron Gordon je šuterski unapredio svoju igru prošle sezone i to može da raduje bučne navijače u Orlandu.

Najjači deo ekipe su pozicije četiri i pet. Pored pomenutog dvojca, tu su mladi Džonatan Ajzak i Mo Bamba koji će ulaziti kao izmene za startere. Mo Bamba bi trebao da dobije više minuta i pokaže zašto mnogi veruju u njega i njegove sposobnosti. Pre svega trener Kliford treba da počne da veruje u njega.

Furnije i Terens Ros treba da pruže poene spolja, gde više veruje u pozitivni uticaj Rosa na igru, nego Furnijea. Di Džej Agustin igra odlično u Orlandu, pronašao se potpuno na Floridi. Uprava je rešila da pruži šansu nekadašnjem rukiju godine, Majklu Karteru-Vilijamsu, pa ostaje da vidimo koliko može.

E sad dolazimo do njega. Velika zvezda koledž košarke, Markel Fulc, došao je u Orlando, jer su jedino oni želeli da sačekaju potpuno oporavka njegovog ramena. Da ne ulazimo u to, da li je zaista bila tako jaka povreda ili ne, čini se da je Fulc oporavljen. Pokazao je jako dobre igre u pripremnom periodu i vratio samopouzdanje. Ovo slobodno zapamtite negde - ako on bude bar na 70 odsto svojih igara koje su ga dovele na tako visoku poziciju na draftu, eto Orlandu realna borbe za plej-of.

VAŠINGTON VIZARDS

Franšiza u koju, pored Šarlota, mogu doći solidni igrači koje bi Vašington nagradio debelim ugovorom, jer nema kome da podeli pare. Povredom Džona Vola, ova ekipa je pala na poslednja mesta kao redovni učesnik. Vol se verovatno vraća tek sledeće sezone.

Iako su svi mislili da će Bredli Bil otići, on je rešio da uzme maksimalni ugovor. Bil je postao legitimni ofanzivna sila koga bi svaki tim u ligi poželeo. Jeste ostao zbog količine novca, ali sigurno da veruje da može nešto napraviti sa ovim timom.

Razlog za to je dolazak Ajzee Tomasa koji želi da oživi svoju karijeru u Vašingtonu. Propustiće sam početak sezone, ali će tom pauzom kompletno sanirati povrede koje su ga mučili. Zdrav Tomas, sa raspoloženim Bilom, može da donekle obraduje navijače koji i dalje čekaju prvu zvezdu, Džona Vola.

Iš Smit će biti starter u nedostatku Tomasa na početku sezone, pa eto prilike da svoje igre podigne na najviši mogući nivo i popravi utisak iz Pistonsa. Krlini centri ne postoje u postavi Vizardsa. Bertansa ne računam u krilne centre zbog fizikalija, pa treba računati da to da će potražiti rešenje na tržištu slobodnih agenata. Ima tu zanimljivih igrača za njih poput Karmela, Simonsa, Denga i ostalih.

Vašington će voditi bitku, ali bitku na dnu tabele, za broj pobeda koji je dovoljan da ne bi bili najgori tim lige, mada će biti blizu tome.

Prognoza plasmana na Istoku, gde je najveća borba za mesto sa kojeg se kao poslednji ulazi u plej-of:

1. Milvoki Baks
2. Filadelfija Siksers
3. Boston Seltiks
4. Detroit Pistons
5. Indijana Pejsers
6. Toronto Reptors
7. Bruklin Nets
8. Atlanta Hoks
9. Majami Hit
10. Orlando Medžik
11. Čikago Buls
12. Njujork Niks
13. Vašington Vizards
14. Klivlend Kavalirs
15. Šarlot Hornets

To bi bilo to za ovu sezonu. Kao što većina zna, narednih šest sezona Arena Sport TV će prenositi veliki broj NBA utakmica. 

Neka igre počnu!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar