Misterija riješena...

Tumbaković precrtao Jovića jer je "povređen" igrao za Real! Sportski direktor FS Srbije Vladimir Matijašević otkrio je šta se tačno dešavalo između selektora Ljubiše Tumbakovića i napadača Reala Luke Jovića.

Fudbal 23.10.2019 | 14:20
Misterija riješena...
Matijašević je gostujući na televiziji "Arenasport" rekao kako je on lično zvao Jovića i pokušao da ga uveri kako treba da igra i ustali se u timu.

Tumbaković je „precrtao“ Jovića za oktobarske utakmice jer je u septembru kamp reprezentacije napustio zbog povrede, a četiri dana posle toga nastupao je za Real protiv Levantea.

Otuda je Tumbaković rešio da kazni mladog igrača.

"Glupo je pričati o toj temi. Luka Jović ima 23 godine, talenat je, otišao je u veliki klub, u madridski Real. Čitam ovdašnje medije, vesti, to je ''bum'' za našu malu zemlju. Ja mislim da treba pustiti Tumbakovića da radi svoj posao i da kodeks ponašanja mora da se prilagodi nacionalnom timu. Sigurno ne mogu odavde da izađem i da ne kažem doviđenja. To je malo ružno. On nije kažnjen, ja sam ga lično zvao, rekao sam mu da treba da se ustali u timu, a ta greška što je bila, to je bila neka dečačka greška. I on je čak rekao, svestan je da Mitrović daje golove...", izjavio je Matijašević.

On je dodao da je sada sve na Tumbakoviću.

"Luka Jović je dobar dečko i treba da igra za reprezentaciju u budućnosti, a da li će da bude pozvan sad, sutra, to je na selektoru. Svaki igrač ima pravo da igra za Srbiju, stvarno nisam doživeo da neko neće da igra za Srbiju, ne znam šta je bilo u prethodnom periodu, znam iz priče. Oni su tu za nacionalni tim, a selektor sa nama svima okolo je tu da odredi ko će u datom trenutku biti njemu na raspolaganju. Uspeh svih nas u Savezu je što smo se dogovorili da svaki igrač treba da igra za svoju reprezentaciju, ako zaslužuje, a selektor je taj koji ima poslednju reč", zaključio je Matijašević.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar