Izazvao stravičnu nesreću, pustilo ga Tužilaštvo

Nakon što je Muhamed Agić (22) iz Zenice u noći sa subote na nedjelju izazvao stravičnu saobraćajnu nesreću na putu M-17 u Zenici, u kojoj je jedna osoba podlegla povredama, a četiri su povrijeđene, postupajući tužilac Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) pustio ga je na slobodu, saznaje Avaz.

Bosna i Hercegovina 21.10.2019 | 18:34
Izazvao stravičnu nesreću, pustilo ga Tužilaštvo
Uprkos činjenici da je Agić automobilom upravljao u alkoholisanom stanju, pod izrečenom mjerom zabrane upravljanja vozilom, da je preticao, navodno, na punoj liniji, vozeći velikom brzinom, to, očigledno, nije ništa značilo za tužioca koji je odlučio nesavjesnog vozača pustiti na slobodu.

Ionako zgrožena javnost sada će dodatno biti u strahu kako nesavjesni Agić, budući da je pokazao da mu zabrane ne znače ništa, ne sjedne za novog BMW i izazove novu nesreću te ugasi još jedan život, dok sve to nadležni pravosudni organi, očigledno, odobravaju.

Agić je, vozeći svoj BMW neprilagođenom brzinom, sa utvrđenim prisustvom alkohola u krvi i ranijom mjerom zabrane, odlučio preticati, nakon čega je izazvao lančani sudar sa “renoom” i kombijem. 

U nesreći su, osim smrtno stradale Zeničanke, povrijeđeni S. Z. i S. Š., takođe iz Renaulta, kao i vozač kombija H. M. i njegov saputnik F. M., dok Agić i njegov saputnik nisu zadobili povrede.

Neposredno nakon ove nesreće Agić je uhapšen i priveden, a nakon čega je predat u nadležnost i na dalje postupanje Tužilaštvu ZDK, koje ga odlučuje pustiti na slobodu.

Iz Tužilaštva ZDK nisu odgovorili na pitanje je li zatražen pritvor ili mjera zabrane za Agića.

(Srpskainfo)

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

???

21.10.2019 16:58

Sta to bijase zakon ? Sta to bijase pravda?

ODGOVORITE
Name

za ???

21.10.2019 17:18

To je nesto sto ne stanuje na Balkanu, sto je vec pocetkom 90-tih odselilo i ko zna da li ce se ikada vratiti.

Name

Glas

22.10.2019 05:35

Isti slucaj je zabiljezen prije skoro 2 godine u BL na tranzitu,kada je Dobric iz Laktasa udario kolima dijevojku.Bio pijan,vozio brzo,vozio tudji auto,puna muda neizivljenosti.Pogodite sta? Pusten je to isto vece iz policije,dok gospodin tuzilac se tek ujutro pojavio da pogleda tijelo nastradale.Udes se desio oko 1:15 iza ponoci. Pitam se kako bi ste se ponasali da su vasa dijeca u pitanju!!!

Name

hahhahah

21.10.2019 17:35

tuziocu pod hitno eliminisati cijelu familiju...

ODGOVORITE
Name

Fikro

21.10.2019 17:47

Ovo je samo potvrda korumpiranog pravosuđa ,ako imaš pare za tebe zakon ne postoji ,zbogom BiH ...narode ili bježi ili ovu lopovdku gamad skidajte.Em pjan,em nema dozvolu tj ima zabranu ,em puna linija ,sta jos treba da se desi..

ODGOVORITE
Name

Re

21.10.2019 19:58

E moj Fikro, pročitaj malo koji su razlozi za pritvor...pa onda pametuj...A ako danas sutra završiš pred tužiocem, nadam se da ćeš imati pare da mu ponudiš, ali nisam siguran kako ćeš se provesti...Ali želim ti da probaš, kao i svi ostali koji pišu o korumliranim tužiocima i sudijama...Ne sporim da svugdje postoje pojedinci koji se trebaju pomesti...

Name

Alonso

21.10.2019 17:58

I vozaci i pjesaci,trebaju ocitati sebi molitvu kad podju ispred svog doma!Pogledaj ti njega samo,koja poza,koji auto...hmmm...to je auto,to je ponos,samo jos da ga je kupio i skrpio na kredit! Covjek pregazi macku,pa se danima osjeca lose,a sta sa ovim moralnim nakazama,moze im se,kad je i sud i zakon u sluzbi moralnih nakaza!

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

21.10.2019 21:05

blesavi bosanci,ma koje vjere bili..rješenje vam na dlanu,a vi se pravite budale..ovi migranti su na proputovanju da prave belaj..a niko ih ne koristi..oni toliko pješače,mladi i sposobni,u odnosu našu omladinu sa koncentrata...angažuješ jednog i oladi budalu..daš mu hiljadu dvije,uzmeš kredit i onda nek tata voza crni kovčeg po kući,prototip onog u kome je poslao budalu koju je odgojio..

ODGOVORITE
Name

Re:

22.10.2019 00:26

Тако некако, само што га не требаш плаћати. Даднеш му да једе и преноћи и он задовољан оде даље. Постоји једна категорија у кривичном закону, која се зове "обичајно право". Код Црногораца и Херцеговаца је то и данас правило. Правници, судије, адвокати и остали нека се играју тумачења којекаквих закона, а оштећени ствар у своје руке и по својој савјести рјешава све одмах. А дотични нека наставе тумачити параграфе до пензије!

Name

Ovde

21.10.2019 21:08

se vidi koliko smo jednaki a nevolimo se!!! Jer i u federaciji i rs potpuno identicna situacija! Mnogi ljudi vjeruju kad umru da ce u raj ili pakao sto je potpuna zabluda to se sada nalazi u B i H ili si u raju ili paklu trece nema!

ODGOVORITE
Name

Re:

22.10.2019 00:44

Ако ћеш право, обични људи сарађују међу собом, без обзира ко су и одакле су. Политичари у РС и ФБиХ, кобајаги, глуме мржњу, а иза камера и они сједе, једу и пију заједно. Једино том некаквом национал-причом се држе на власти. А овакав празноглавац нема појма ни гдје је шупаљ, а још мање кога је убио! Такве гамади је на хиљаде сваки дан на путевима, од Новог Града до Требиња, од Бихаћа до Мостара. Заболи ме уво ко је и шта је! Кад видим такву бахатост, не гледам му имена ни презимена, него му лупам скупу играчку, а то такве највише боли.