ABA: Krcata dvorana u Baru čeka Partizan!

Za njih mi nije potreban motivacioni govor! Raste temperatura u taboru Mornara pred derbi trećeg kola ABA lige. . .

Košarka 19.10.2019 | 09:35
ABA: Krcata dvorana u Baru čeka Partizan!
Jedna od najinteresantnijih utakmica trećeg kola ABA lige na programu je u subotu od 17 časova u Baru. Mornar, koji je minule sezone bio izuzetan u „Topolici“, čeka Partizan, a novija istorija njihovih međusobnih susreta navodi na zaključak da gledaoce čeka meč na jednu loptu.

Dosad su se sastali šest puta, oba tima imaju po tri pobede, a posle dva vezana slavlja na početku regionalnog takmičenja Barani očekuju još jedno i to nad timom koji je jedan od tri neporažena u novom izdanju Evrokupa.

„Kao i uvek kad u našem gradu gostuje Partizan, zna se da nas očekuje košarkaški spektakl. Mi ćemo uraditi sve sa naše strane da spektakla i bude. Očekujem da utakmica, kao i naše prethodne u ABA ligi, bude nezvjesna, na jedan šut. Najlakše je pripremiti takve mečeve, u kojima su nepotrebni motivacioni govori. Što se tiče strategije, sigurno je Partizan u prednosti, iz prostog razloga što su njegovi igrači više vremena proveli zajedno. Rezultati pokazuju da su uigrani i da su spremno dočekali sezonu, što se ne može za nas reći“, ocenio je Pavićević.

Očekuje se da Mornar stra bude jači za oporavljenog Nemanju Vranješa.

„Nismo imali kompletan trening sa svim igračima: na odsustva zbog reprezentativnih obaveza nadovezale su se povrede i bolesti. Kaskamo za ostalim ekipama. Ipak, nadam se da ćemo se skupiti za ovu utakmicu i pokušati da odigramo najbolje što možemo. Znamo odakle nam preti opasnost. Partizan je ekipa sastavljena od izuzetno kvalitetnih košarkaša i odlično vođena od strane trenera Trinkijerija. Ovo je pravi momenat da publika napuni dvoranu i uživa u košarkaškoj predsavi“, ističe Mihailo Pavićević.

Ulaznica za meč sa Partizanom košta deset evra, a pretpostavlja se da će hala biti krcata, jer je ogromno interesovanje u Baru i okolnim gradovima.

„Poslije dve vezane pobede u ABA ligi bili smo u dobrom ritmu, ali smo poraženi u Rigi. Očigledno je putovanje ostavilo traga. Imamo dovoljno vremena da se pripremimo za meč s Partizanom i da se u najboljem svjetlu prikažemo barskoj publici. Naboj će biti veći nego na drugim utakmicama, s obzirom da dolazi jedna od najboljih ekipa u ligi, ali ćemo je dočekati maksimalno spremni“, uverava Milko Bjelica,. koji će prvi put u dresu Mornara igrati protiv Partizana.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar