Mateus proziva Zvezdinog rivala...

Eriksen je mnogo spor, nije on za Bajern! Bivši trener Partizana ima prilično jasno viđenje kvaliteta Totenhemovog Danca.

Fudbal 19.10.2019 | 09:54
Mateus proziva Zvezdinog rivala...
Kristijan Eriksen bi tokom 2020. godine trebalo da bude jedan od najtraženijih fudbalera, u velikoj meri zbog činjenice da nije obnovio saradnju sa Totenhem Hotspurom i da bi na leto mogao da bude slobodan igrač.

On je već dovođen u vezu sa Real Madridom i nešto manje sa Mančester junajtedom, a mediji u Nemačkoj su se pitali da li bi on mogao da bude interesantan Bajern Minhenu.

Bavarci već imaju Filipea Kutinja na njegovoj poziciji, mada je on pozajmljen igrač Barselone, ali legenda minhenskog kluba misli da ne bi trebalo da gledaju u pravcu Eriksena.

Lotar Mateus veruje da bi Bajern trebalo da se fokusira na neke druge igrače i da Eriksen nema kvalitete za šampiona Nemačke.

"Ako nije dovoljno dobar za Totenhem, nije dovoljno dobar za Bajern. Uli Henes je takođe rekao da Bajernu nisu potrebni rezervni igrači", rekao je Mateus za nemački "Sport1".

Eriksen bi od 1. januara 2020. mogao da pregovara sa neengleskim klubovima i eventualno dogovori predugovor, ali Mateus nimali nije ubeđen u Danca.

"Eriksen je dobar tehničar, tipična "desetka". Ali on je mnogo spor i Niko Kovač voli brze igrače", kaže legenda Nemačke i nastavlja da obrazlaže svoje ideje.

"Za mene, Eriksen nije tip igrača koji pravi razliku na najvišem nivou. Zato bi Bajern trebalo da se fokusira na transfer Kaija Haverca sledećeg leta, a još uvek imate i Kutinja koji igra odlično."

Situacija u Totenhemu nije dobra već neko vreme. Pored priča da bi Eriksen mogao da napusti klub kao slobodan igrač, tu su i sve očigledniji međuljudski problemi i beleženje loših rezultata, kao što je baš onih Bajernovih 7:2 na stadionu Totenhema.

Hoće li se loši rezultati Totenhema nastaviti, videćemo ovog vikenda u Premijer ligi, ali i naredne sedmice u Ligi šampiona, kada Crvena zvezda bude gostovala u Londonu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar