Akcija jedinica Rosu, uhapšena dvojica Srba

Jutros oko 5. 50 više od 100 pripadnika jedinica ROSU sa 25 oklopnih vozila i džipova upalo je na sever KiM. Uhapšena dvojica Srba.

Srbija 16.10.2019 | 09:28
Akcija jedinica Rosu, uhapšena dvojica Srba
Kad je počela akcija nije bilo nikakvih informacija, ali se dva sata kasnije oglasila kosovska policija koja je saopštila da je u ranim jutarnjim časovima na severu Mitrovice sprovela akciju u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

"Ova policijska akcija izvedena je na osnovu naloga za pretres koji je izdao Osnovni sud, Posebno odeljenje, a koji je rezultirao hapšenjem osumnjičenog policajca (R.B.) uključenog u nalog za pretragu", navedeno je u saopštenju.

Navodi se da se traga za drugim osumnjičenim policajcem.

"Tokom policijske akcije uhapšen je još jedan osumnjičeni kome je pronađeno oružje. U operaciji su pronađena i zaplenjena još dva komada oružja i municija", navedeno je u saopštenju.

U međuvremenu, televizija Klan Kosova objavila je na svojoj Fejsbuk stranici snimak za koji se navodi da pokazuje jutrošnju akciju ROSU jedinica.

Portal Kossev piše da je akcija sprovedena na dve lokacije u Severnoj Mitrovici, ali da za akciju nije bila nadležna policija iz regiona direkcija Sever. Akcija je prema istom izvoru sprovedena pod nadležnošću generalne direkcije Kosovske policije u Prištini.

Kosovska policija zavrsila je, kako je javio Tanjug, jutrošnju akciju upada na sever završila nešto posle osam časova i povukla se južno od Ibra.

(Agencije)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Konacno

16.10.2019 09:48

Ubice moraju imati svoje ime i konacno je bilo vreme za hapsenje.

ODGOVORITE
Name

Re

16.10.2019 10:00

Šta je to??Nema komentara aaaa sad

ODGOVORITE