Kako je zbog Monakovog direktora...

. . . propao Rajkovićev transfer u Monpelje? Sportski direktor nekadašnjeg šampiona Francuske otkrio kako je srpski reprezentativac na kraju završio u Remsu. . .

Fudbal 15.10.2019 | 21:18
Kako je zbog Monakovog direktora...
Predrag Rajković je apsolutni hit francuskog šampionata. Posle devet kola Lige 1 Rajković je prvo ime među golmanima, pošto je čak šest puta sačuvao svoju mrežu, čak i protiv Pari Sen Žermena što je bio izuzetan uspeh.

Ali, da li znate kako je srpski reprezentativac umalo završio u Monpeljeu umesto u Remsu i šta je kumovalo aktuelnom raspletu?

Priču otkriva sportski direktor Monpeljea Loran Nikolan. Naime, sve je počelo od Monakovog interesovanja za odličnog Benžamana Lekomta tokom leta. Kneževi su imali jednu ponudu, Monpelje je imao drugu sumu u glavi, dok je paralelno tražio zamenu za Lekomta. Prva meta bio je upravo Rajković.

Međutim, kako je Monakov direktor Oleg Petrov zatražio od čelnika Monpeljea vreme da razmisli, tako je i Nikolan molio ljude iz Makabija i Rajkovićeve agente da sačekaju rasplet Lekomteovog transfera. Pošto se Petrov na kraju javio tek posle tri dana i prihvatio da se za Lekomta plati 13.500.000 evra, Rajković je u međuvremenu izabrao Rems. Monpelje je na kraju završio s golmanom Real Sosijedada Heronimom Ruljijem, koji je stigao na pozajmicu.

“Mi smo mnogo želeli Rajkovića. Trebalo je da potpiše za nas. Kada je Monako ušao u trku za Lekomta povukao sam veze, pozvao posrednike i dobio sam informaciju da su Ren i Rems takođe zainteresovani za Rajkovića. Tražio sam da sačekaju samo da prodamo Lekomta kako bismo završili transfer. Da se (Oleg) Petrov i Monako nisu premišljali tri dana, doveli bismo Rajkovića“, otkriva Nikolan francuskim medijima.

Rajković sada gradi svoje ime i ako bude nastavio da brani ovim ritmom, lako bi mogao već narednog leta da se nađe u još jačem klubu i boljoj sredini. Samo da zadrži aktuelnu formu...

Izvor: mozzartsport

Foto: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar