Trinkijeri o narednom rivalu: Ritas je razvalio Lokomotivu!

Postavio “svetski rekord”! “Ako razmišljamo o umoru, bićemo umorni", kaže trener Partizana.

Košarka 15.10.2019 | 10:51
Trinkijeri o narednom rivalu: Ritas je razvalio Lokomotivu!
Partizan nastavlja mini-seriju gostovanja u okviru ABA lige i Evrokupa. Nakon poraza u Kopru od Primorske, ekspedicija Partizana danas putuje za Viljnus, gde će se u utorak, od 18 časova Parni valjak sastati sa domaćom ekipom Ritasa u okviru 3. kola Evrokupa.

U prva dva kola kontinentalnog takmičenja crno-beli su zabeležili isto toliko pobeda, dok je Ritas savladao Lokomotivu Kubanj na domaćem parketu, a izgubio u gostima protiv Limoža.

Pred polazak na put, trener Partizana Andrea Trinkijeri je izjavio da njegova ekipa mora da izdrži fizički sve zahteve od ovolikih brojnih gostovanja.

“Ako razmišljamo o umoru, bićemo umorni. Nema umora, samo je naporno jer ne uspevamo trenirati kako treba. Fizički je dosta težak period, ali tako je i idemo. Teška utakmica je pred nama, Ritas igra snažno kući, razvalili su Lokomotivu, postavili ’svetski rekord’ od 40-41 poen za jednu četvrtinu, mlada su ekipa, puna energije i trebaće nam mudrosti, strpljenja i pameti“, istakao je Trinkijeri.

Partizan ni u Litvaniji kao ni protiv Igokee, Tofaša i Primorske neće moći da računa na Rašona Tomasa koji ima povredu kvadricepsa.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar