EP: Prevodilac iz Srbije naljutio Hrvate!

Portparol "kockastih" preuzeo press! Bizarna i neuobičajena konferencija za medije u Kardifu. . .

Fudbal 13.10.2019 | 18:46
EP: Prevodilac iz Srbije naljutio Hrvate!
Vels i Hrvatska će ove večeri od 20.45 odmeriti snage u 7. kolu kvalifikacija za EURO2020, a na konferenciji za medije organizovanoj u Kardifu, dan pred utakmicu, desila se neuobičajena i pomalo bizarna situacija...

Naime, portparol Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) "preuzeo" je ulogu prevodioca na zvaničnoj konferenciji nezadovoljan kako je taj posao obavljao Srbin.

Velšani su u organizaciji utakmice angažovali srpskog prevodioca, kako piše portal "24 sata", Dragana Kuzmanovića, a on je konferenciji za medije na kojoj je trebalo da prevede šta su govorili Garet Bejl i Rajan Gigs - "maksimalno skraćivao".

"Većinu njihovih reči nije ni prevodio već je ponavljao 'Daćemo sve od sebe da pobedimo' i sve maksimalno skraćivao. Čoveku se očito žurilo negde", pišu hrvatski mediji.

Portparol HNS-a preuzeo je na sebe da prevodi ostatak konferencije za medije nakon što velškim medijima nisu na pravi način prevedene izjave Ivana Perišića i Zlatka Dalića, verovatno i od straha da bi neke izjave mogle da budu istrgnute iz konteksta.

Kako piše "24 sata", to nije posebno potreslo prevodioca Kuzmanovića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar