Makljali se ''BH Fanatikosi'' i ''Ljuti Krajišnici''!

Žestoka tuča dve frakcije "BH fanatikosi" i "Ljuti Krajišnici" se pesničili. . .  Na licu mesta raspoređene su bile brojne policijske ekipe i timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, ali tuča nije bila sprečena.

Fudbal 13.10.2019 | 09:35
Makljali se ''BH Fanatikosi'' i ''Ljuti Krajišnici''!
Frakcije navijača reprezentacije BiH, "zvanična" grupa "BH fanatikosi" i alternativna "Ljuti Krajišnici" sukobili su se u Zenici pred utakmicu Bosna i Hercegovina - Finska, a u obračunu ima i povređenih, javio je "Avaz".

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona kažu da je ispred šoping-centra u gradu, u kom reprezentacija Bosne i Hercegovine tradicionalno igra utakmice kao domaćin, došlo do narušavanja javnog reda i mira i da će više informacija o ovom događaju biti poznato kasnije.

"Došlo je do tuče, ali još nemam informacija ima li uhapšenih", rekao je dežurni službenik u Operativnom centru MUP-a Zeničko-dobojskog kantona.

Isti izvor navodi da su eskalaciju nasilja spriječili radnici agencije za obezbjeđenje, koja radi na obezbeđenju šoping-centra, kao i da su u međuvremenu intervenisali i timovi Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona.

Na licu mesta raspoređene su bile brojne policijske ekipe i timovi Specijalne policijske jedinice MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, ali tuča nije bila sprečena.

"Avaz" prenosi da su u sukobu korišteni i metalni čunjevi koji se nalaze ispred šoping centra.

Još nije poznato šta je prethodilo obračunu mladića koji su na sebi imali obeležja "BH fanatikosa" i "Ljutih Krajišnika".

Na krcatom "Bilinom polju", ekipa selektora Roberta Prosinečkog ubedljivo je savladala direktnog rivala za odlazak na EURO 2020 i zadržala šanse da se domogne drugog mesta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar