EP - "Zmajići" se spremaju za Nijemce: Imamo snagu!

Mladi reprezentativci Bosne i Hercegovine spremaju se u Sarajevu za utakmicu protiv Njemačke u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Fudbal 12.10.2019 | 12:26
EP - "Zmajići" se spremaju za Nijemce: Imamo snagu!
"Zmajići" su lideri grupe sa četiri boda iz dvije utakmice (pobjeda nad Moldavijom - 4:0 i remi u Belgiji - 0:0), dok je Njemačka druga sa tri boda iz jedne utakmice.

Trener u stručnom štabu U-21 selekcije BiH Draženko Bogdan izjavio je za sajt Fudbalskog saveza BiH da pripreme idu po zacrtanom planu.

"Slijedi nam jedna prava provjera protiv jakog protivnika. O selekciji Njemačke ne treba mnogo trošiti riječi, to je jedna od najboljih ekipa u Evropi. Nadam se da ćemo odigrati dobru utakmicu i ostvariti pozitivan rezultat. Gledali smo juče njihov meč sa Španijom i imali smo šta da vidimo. Međutim, prijateljske utakmice su jedno, a zvanične nešto sasvim drugo i sigurno će protiv nas imati drugačiji pristup", rekao je Bogdan.

Defanzivac "zmajića" Besim Šerbečić istakao je da će BiH dati sve od sebe protiv visoko rangiranog protivnika.

"Dobro se spremamo i za sad ide sve po planu. Imamo do utakmice još četiri dana i siguran sam da ćemo biti maksimalno spremni za meč. Bez obzira na to što nam dolazi Njemačka, a svi znamo koliko je to jaka reprezentacija, mi sigurno nećemo ući u utakmicu sa 'bijelom zastavicom'. Idemo po pozitivan rezultat i od početka ćemo se tako postaviti, jer vjerujem da imamo kvalitet i snagu da igramo protiv jakih reprezentacija kao sto je Njemačka", rekao je Šerbečić.

Utakmica će biti odigrana 15. oktobra u 18.00 sati na stadionu "Bilino polje" u Zenici.

Tabela grupe 9:

1. Bosna i Hercegovina 2 1 1 0 4:0 4
2. Njemačka 1 1 0 0 5:1 3
3. Vels 2 1 0 1 2:5 3
4. Belgija 2 0 1 1 0:1 1
5. Moldavija 1 0 0 1 0:4 0

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar