Tumbaković ostao bez Tadića!

Najbolji srpski fudbaler Dušan Tadić propustiće naredna dva meča reprezentacije.  Tadić se vraća za Amsterdam: Propušta Paragvaj i Litvaniju! Kapiten Ajaksa neće biti na raspolaganju za oktobarske utakmice zbog povrede leđa.

Fudbal 10.10.2019 | 09:16
Tumbaković ostao bez Tadića!
Tadić neće biti na raspolaganju selektoru Ljubiši Tumbakoviću zbog povrede leđa, prenosi Sport Klub.

Ovo je dodatni udarac za "Orlove" jer protiv Paragvaja (četvrtak) i Litvanije (ponedeljak) neće igrati ni Nikola Maksimović i Sergej Milinković-Savić.

Povredio se i rezervni golman Boris Radunović, koga je zamenio Emil Rockov.

Srbija će u četvrtak dočekati Paragvaj u Kruševcu (20.45) u prijateljskoj utakmici, dok u ponedeljak gostujemo Litvaniji u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

Dušan Tadić ipak neće biti deo tima na predstojećim utakmicama Srbije. Lider reprezentacije će propustiti prijateljski meč protiv Paragvaja i kvalifikacioni susret protiv Litvanije, prenosi Sportklub.

"Desetka" Srbije i kapiten Ajaksa ima povredu leđa, zbog koje će morati da propusti predstojeće mečeve i tako zadao nove probleme Ljubiši Tumbakoviću oko sastavljanja tima. Još uvek nije poznato o koliko se ozbiljnoj povredi radi.

Selektor reprezentacije ne samo da neće imati na raspolaganju najboljeg igrača tima, već je još ranije ostao bez mogućnosti da računa na Sergeja Milinković-Savića, Nikolu Maksimovića i Borisa Radunovića.

Ranije u sredu je bilo objavljeno da će Emil Rockov zameniti povređenog Radunovića kao treći golman reprezentacije, a sada ostaje da se vidi za kakav sastav će se Tumbaković odlučiti u četvrtak uveče.

Tadić je tokom aktuelnog kvalifikacionog ciklusa postigao jedan gol, u Lisabonu protiv Portugala.

Srbija je domaćin Paragvaju u prijateljskom susretu (meč počinje od 20.45) na stadionu "Mladost" u Kruševcu, što će biti prvo gostovanje južnoameričke selekcije u našoj zemlji još od 2006. godine.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar