Ko su "kumovi sudije sa zadatkom"?

I zašto je bio smenjen Miroslav Radoman? Nekadašnji predsednik Sudijske komisije FSS Miroslav Radoman je govorio za Danas o aktuelnom momentu u srpskom fudbalu.

Fudbal 08.10.2019 | 23:30
Ko su "kumovi sudije sa zadatkom"?
On je istakao da sadašnja Sudijska komisija ne delegira sudije po sposobnosti, već po željama klubova i interesnih grupa.

"Ova Sudijska komisija nema karakter, pa iz toga proizilazi da nemaju ni autoritet. Zato ni ne objavljuju javno svoje odluke već sve svodi na medijske natpise da li je neki arbitar pogrešio ili ne. Dovoljno je da pogledate biografije ljudi koji sede u Sudijskoj komisiji i biće vam jasno zašto oni nemaju kapacitet za ozbiljne odluke i zašto su neke sudije degradirane i kažnjene kada dobro vode utakmice, a napreduju oni koji imaju najspornije odluke", kaže Radoman.

Pod lupom je arbitar Bojan Nikolić, za koga je prošle sezone iz Vojvodine rečeno da je "čovek sa zadatkom", a u toj grupi je i, kako piše Danas, njegov kum Petar Piper.

Navodno su njih dvojica najzaslužniji što je niški Radnički prošle sezone bio vicešampion jer su vodili više od dve trećine utakmica tog kluba.

"Sve sam ih skinuo sa liste sudija, od Nikolića pa nadalje… Zato sam i smenjen jer nisam želeo da dozvolim da utakmice vode arbitri koji ispunjavaju želje. Kada je konkretno Nikolić u pitanju, to se više ne može tumačiti kao loše suđenje. Kada iz meča u meč, iz sezone u sezonu, ponavljate iste stvari, onda to nikako ne može biti greška već nešto drugo. Ako nam je budućnost u takvim arbitrima, onda je srpski fudbal umro", ističe Radoman.

Za sudiju Momčila Markovića koji je proteklog vikenda dosudio nepostojeći penal za Voždovac protiv Partizana, iako je prethodno propustio da u dva navrata možda opravdano pokaže na belu tačku za goste, tvrdi se da spada među one koji ne žele da učestvuju u kombinacijama, te da su greške koje pravi potpuno slučajne.

"Isti glas "bije" i Igora Stojiljkovića koji je iz neobjašnjivih razloga pre tri kola dodelio Zvezdi penal protiv Inđije, iako je napadač crveno-belih Vukanović fauliran van kaznenog prostora. Dobar glas prati i trenutno našeg najboljeg internacionalca Srđana Jovanovića koji ove sezone vodi i mečeve Lige šampiona, ali je u večitom derbiju napravio propust kada je svirao faul Žandera nad Stojkovićem iako prekršaja nije bilo. Među nepotkupljive arbitre ubraja se i Novak Simović Elvis koji je proteklog proleća vodio bez greške dva večita derbija", navodi se u tekstu Danasa.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar