Video: Analiza spornih odluka...

Greške u Kruševcu i Humskoj, Zvezda oštećena za penal, nije bio faul Stojkovića. . .  Razjašnjene određene dileme na mečevima večitih rivala. . .

Fudbal 08.10.2019 | 22:30
Video: Analiza spornih odluka...
Dugogodišnji član Sudijske organizacije Fudbalskog saveza Srbije Milan Radaković komentarisao je sporne odluke na mečevima 11. kola Linglong Superlige na televiziji Arena Sport u odsustvu člana Sudijske komisije Igora Radojičića.

Posebnu pažnju privukli su trenuci sa mečeva između Napretka i Crvene zvezde, kao i Partizana i Vožvdovca.

Prvo je tema bio trenutak iz prvog poluvremena utakmice u Kruševcu, kada se na zemlji našao Mohamed el Fardu Ben, posle kontakta sa Mirloslavom Bjelošem. Taj trenutak nije zapazio glavni sudija ovog meča Bojan Nikolić.

"Ovo je kazneni udarac i isključenje za igrača Napretka. Sudija gleda levo ka igraču koji ima loptu u posedu. Ovde je trebalo da reaguje pomoćnik i obavesti glavnog arbitra", poručuje Radaković, koji se potom osvrunuo i na dosuđeni jedanaesterac za Crvenu zvezdu.

"Sudija je bio jako loše postavljen, jer ne vidi dobro situaciju od igrača sa brojem pet, čak se zbog toga i naginje u levu stranu. Ovde je u pitanju slobodno sudijsko uverenje, doneo je odluku i ne bih ulazio dublje u analizu".

Situacija pre slobodnog udarca, koji je u gol pretvorio Marko Marin.

"Ovde prvo Vulić dolazi do lopte, sklanja je, a potom dobija udarac. Odluka za dosuđivanje slobodnog udarca je bila ispravna".

Ipak, Radaković potom komentariše i trenutak kod "spornog" postavljanja Alekse Vukanovića u živom zidu. On je prema pravilima morao da bude udaljen metar od živog zida domaćina.

"Sudija prilazi igraču Crvene zvezde pre izvođenja slobodnog udarca i opominje ga. Međutim, onda kada se sudija vratio na svoju poziciju, igrač se vraća u živi zid. Znamo da, ako je tri i više igrača u živom zidu, da on mora da bude udaljen jedan metar. Ipak, on je iskoristio to postavljanje i vratio se u živi zid", poručio je Radaković, koji se potom osvrnuo na događaje sa utakmice iz Humske.



Prva situacija se tiče jedanaesterca iz kojeg je Voždovac došao do vođstva.

"Kad pogledamo iz prvog ugla, stiče se utisak da je bilo kontakta između Stojkovića i igrača, ali kada usporimo snimak vidimo da ga nema. Sudija je pogrešio, nema eliemenata za dosuđivanje najstrože kazne".

U situaciji kada je Pavlović rukom oborio Stanisavljevića u kaznenom prostoru Radaković takođe nema dilemu.

"Ovo je slična situacija kao u Kruševcu. Igrač Partizana ovde hvata za vrat igrača Voždovca, postoje elementi za kazneni udarac".

Radaković kaže da u situaciji koja je prethodila drugom golu Voždovca nije bilo elemenata za najstrožu kaznu. Loptu je rukom u kaznenom prostoru dirao Natho.

"U klizećem startu je uvek prirodno da ruka ide na zemlju. On tu ruku ne može da pomeri, bilo bi prestrogo da je dosuđen kazneni udarac", poručio je Radaković.



Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar