Zajon se predstavio sa 3 kucanja, dabl-dabl Vučevića!

Prvi pik sa ovogodišnjeg drafta Zajon Vilijamson debitovao je u dresu Nju Orleans Pelikansa.  Mahao laktovima, udario protivnika loptom i dobio isključenje – u pripremnoj utakmici! Krilni centar Njujork Niksa Markus Moris je dobio isključenje u predsezonskoj utakmici protiv Vašingtona.

Košarka 08.10.2019 | 17:11
Zajon se predstavio sa 3 kucanja, dabl-dabl Vučevića!
Vilijamson je postigao 16 poena (6/13 iz igre) uz 7 skokova te po 3 asistencije i blokade u pobedi Pelikansa nad Atlanta Hoksima 133:109.

Nova zvezda Pelikansa prepoznatljiva po svojim moćnim zakucavanjima je tri puta zakucala na debiju za NBA tim.

Navijačima Nju Orleansa se predstavio i Lonzo Bol sa lošim šutem (3/10 iz igre, 3/8 trojke), ali uz 7 asistencija i 5 skokova.

Odličano je bio drugi talentovani momak koji je stigao iz Los Anđeles Lejkersa u trejdu za Entonija Dejvisa, Brendon Ingram je postigao 19 poena uz 6 skokova.



Crnogorski centar Nikola Vučević ostvario je dabl-dabl sa po 10 poena i skokova u pobedi Orlanda nad Detroitom 115:91.

Zasenio ga je Aron Gordon sa 25 poena uz 8 uhvaćenih lopti.

Njujork Niksi su savladali Vašington Vizardse 104:99, a Milvoki Baksi su nadigrali Čikago Bulse 122:112.

Klivlend Kavalirsi su bili ubedljivi protiv argentinskog San Lorenca sa 120:89.

Mahao laktovima, udario protivnika loptom i dobio isključenje – u pripremnoj utakmici! Krilni centar Njujork Niksa Markus Moris je dobio isključenje u predsezonskoj utakmici protiv Vašingtona.

On je na startu treće četvrtine meča koji je njegov tim dobio sa 104:99 ušao u sukob sa Džastinom Andersonom.

Manje-više bez ikakve potrebe, Moris je "mahao" laktovima iza linije za tri poena, a potom je i loptom u čelo udario svog čuvara.

Morisu su arbitri dosudili nesportsku ličnu grešku druge kategorije, zbog čega je mora da napusti teren.

"Da li sam zabrinut? Zbog moguće suspenzije? Bio bih da je ovo utakmica u sezoni. Onda ne bih ovo uradio, potreban sam timu. Moram da budem pametniji, da dam primer, ali kao što sam rekao, neću prelaziti preko s*anja. Tako je kako je", naveo je Moris.

Košarkaš Vizardsa Bredli Bil, koji je bio saigrač sa Markusovim bratom Markifom, kaže da od blizanaca Moris može sve da se očekuje.

"Ne može ništa da vas iznenadi što je u vezi sa njima. Oni igraju čvrsto i takmiče se, a umeju da brbljaju na terenu. Možete da očekujete sve od njih. Ipak, nije normalno da se to desi u ovakvim mečevima", rekao je Bil.

Moris je odigrao samo 19 minuta, ali je uspeo da upiše 17 poena i 7 skokova.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar