Amerika želi vladu Tačija i Mustafe na KiM

- Pobjeda Aljbina Kurtija iz Samoopredeljenja na izborima održanim na KiM u nedelju mogla bi da se ispostavi kao pirova.

Srbija 08.10.2019 | 08:03
Amerika želi vladu Tačija i Mustafe na KiM
Vašington iznenada u igru ubacuje koaliciju Hašima Tačija i Ise Mustafe za formiranje buduće vlade u Prištini, pišu "Večernje novosti".

Prema informacijama lista, udruživanje Tačija i Mustafe jedna je od tri moguće postizborne kombinacije za sastavljanje nove vlasti, a ukoliko prevagne taj scenario Tači i Mustafa će morati da "zakucaju na vrata Srpske liste" čijih će im 10 mandata biti potrebno da formiraju vladu.

"Novosti" navode i da će Srpska lista biti nezaobilazan faktor u donošenju odluka, budući da je u 22 opštine ostvarila ubjedljivu pobedu.

Dodaje se i da će Srpska lista, ko god da im ponudi fortmiranje koalicije, imati tri čvrsta uslova - ukidanje taksi na srpsku robu, da se otkoči formiranje ZSO i da se poboljša položaj srpske zajednice u pokrajini.

(Tanjug)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Skeptik

08.10.2019 10:06

Srpska zajednica u pokrajini...Treba reći istinu, srpska nacionalna manjina u pokrajini!

ODGOVORITE
Name

Duško

08.10.2019 21:13

Kako manjina može biti neko u svojoj zemlji?Sve ide ka formiranju posebnog entiteta za Srbe na Kosovu, a potom vjerovatno i ka podjeli Kosova, bez de facto priznanja, ali de jure sigurno, te mjestu za Kosovo u UN.