"Faliće nam Džeko, njemu je sigurno još teže!"

Upoznat sam sa svim, uz njega smo i želimo mu brz i srećan oporavak'', rekao je selektor Robert Prosinečki.

Fudbal 07.10.2019 | 18:46
"Faliće nam Džeko, njemu je sigurno još teže!"
Reprezentativci Bosne i Hercegovine okupiće se danas u Zenici, u Trening centru Fudbalskog saveza BiH uoči kvalifikacionih utakmica protiv Finske i Grčke za odlazak na EURO 2020. godine.

Zbog dvostrukog loma jagodične kosti lica, koji je zadobio juče na utakmici Rome i Kaljarija, ovo okupljanje državnog tima propustiće kapiten i član ''vučice'' Edin Džeko, koji će danas biti podvrgnut hirurškom zahvatu.

''Sigurno da nam ova situacija remeti planove i da će nam Edin nedostajati, ali njemu je vjerujem još teže. Upoznat sam sa svim, uz njega smo i želimo mu brz i srećan oporavak'', rekao je selektor Robert Prosinečki.

Doktorski tim bh. reprezentacije je u komunikaciji sa Džekom i procjena je da će njegov oporavak trajati tri do četiri sedmice.

BiH u kvalifikacijama ne stoji dobro i mora da trijumfuje u naredna dva meča ukoliko želi da zadrži šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

Reprezentacija BiH će igrati protiv Finske 12. oktobra u Zenici, dok je gostujući susret protiv Grčke zakazan tri dana kasnije.

Izvor: mondo.ba/Fena

Komentari / 0

Ostavite komentar