Bio bih spreman da umrem za Kontea!

Zavidim Stankoviću…! Nikolo Barela je vrlo naoštren pred derbi s Juventusom. . .

Fudbal 06.10.2019 | 15:36
Bio bih spreman da umrem za Kontea!
Inter ove godine izgleda drugačije, drugačije miriše, ima drugačiji šmek. To više nije nesnađena i smušena ekipa već tim koji izlazi na Nou Kamp da se nadigra sa Barselonom, pa su navijači zadovoljni uprkos porazu.

I za sve je to između ostalog zaslužan Antonio Konte, a kakvo mišljenje imaju o njemu igrači Intera dovoljno govore i reči Nikola Barele koji je dao intervju za Gazetu delo Sport.

Jedna poruka je vrlo snažna, ali Barela to otvoreno ističe - "Bio bih spreman da umrem za Kontea". Objašnjava vezista Intera zbog čega je to tako.

"Konte ima drugačiji pristup od svih trenera, način na koji vam se obraća je nešto novo. Bio bih spreman da umrem za njega i to je istina za sve njegove igrače. To pravi razliku. Dali bismo život za ovog trenera. Da li ste videli kako njegovi timovi trče tokom utakmica? To nije zbog fizičke spreme ili treninga, to je zbog poruke koju im on usađuje u glavu", kaže Barela za Gazetu.

Priseća se utakmice protiv Barselone u kojoj je Inter vodio...

"Taj poraz je bilo jako teško progutati, više zbog suđenja nego zbog rezultata. U toj utakmici smo svakako dokazali ko smo i šta možemo. Dominirali smo protiv Barselone 65-70 minuta, protiv najboljeg tima na svetu", ističe Barela.

I dodaje...

"Da smo pobedili samo bi naslovi bili veći, ali činjenica ostaje da smo pokazali karakter te noći i to će biti važno za našu budućnost".

Inter i Juventus će biti oči u oči sutra od 20 časova i 45 minuta. Prava šansa za Nerazure da pokažu koliko mogu protiv osmostrukog uzastopnog šampiona Italije.

Posle šest odigranih kola Nerazuri imaju dva boda više i sada dočekuju Juventus.

"Jedina razlika između nas je iskustvo, kao i to što se oni dugo znaju i igraju zajedno. Juve je osvojio Skudeto prošle sezone sa prednošću od 21 boda. Želimo da smanjimo razliku u najmanju ruku. Stvaramo dosta šansi, ali ih ne koristimo. Tu možemo da napredujemo", ističe Barela.

Barela ima šansu da uči i od Interove legende Dejana Stankovića.

"Imam sličan pristup na terenu kao i on, nikada se ne povlačim pred izazovom. Kakogod, zavidim mu na veštini koju je imao kada su golovi sa distance u pitanju", rekao je Barela.

A imao je i poruku za ljubitelje "Fantazija". Nije baš ljubitelj te igre.

"Ne podnosim kada mi ljudi pričaju o tome. Kada me vređaju jer su izgubili bodove u igri zbog mojih loših igara. A ja sam kao zadovoljan što sam odigrao loše. Osećam se kao da treba da im kažem gde da idu kada se to dogodi", rekao je Barela.

Oštar je na rečima. Videćemo kakav će biti na terenu protiv Stare dame.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar