Prvo priznanje: Riberi MVP Serije A u septembru!

Tokom prošlog mjeseca, Riberi je postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju.

Fudbal 05.10.2019 | 22:30
Prvo priznanje: Riberi MVP Serije A u septembru!
Frank Riberi je proteklog ljeta po prvi put u karijeri zadužio opremu jednog italijanskog kluba, a već može da se pohvali osvajanjem jednog trofeja!

36-godišnji Francuz, koji je više od pola profesionalne fudbalske karijere proveo u taboru minhenskog Bajerna, u julu je došao u tabor ''ljubičastih'', na opšte oduševljenje svih onih kojima je ''Viola'' u krvi.

U njemu su vidjeli lidera ''neke nove Fiorentine'', koja je, nakon lošijeg starta, uhvatila zalet i u poslednja dva kola upisala isto toliko pobjeda za deseto mjesto na tabeli pred domaći duel ovog vikenda sa Udinezeom.

Velike zasluge u ostvarenom svakako ima francuski veteran, koji je tokom devetog mjeseca tekuće godine postigao dva gola za novi tim i jednom asistirao saigračima, što mu je, uz ostali doprinos na terenu, donijelo titulu najboljeg igrača Serije A u proteklom mjesecu!

U Kalču, Riberi je svoj premijerni gol za tim iz Firence postigao u duelu četvrtog kola protiv Atalante, u kojem je Fiorentina u sudijskoj nadoknadi ispustila sva tri boda, a poentirao je i u prošlom kolu, u okršaju sa Milanom, postigavši gol za 0:3 na semaforu San Sira.

Inače, Riberiju će nagrada biti uručena neposredno pred početak sutrašnjeg meča sa timom iz Udina (12.30 časova).

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar