Zeman će tražiti da se povuče priznanje Kosova

Češki predsjednik Miloš Zeman rekao je da će iznijeti prijedlog predstavnicima vlasti Češke da bude povučeno priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Srbija 03.10.2019 | 17:44
Zeman će tražiti da se povuče priznanje Kosova
Zeman je na konferenciji za novinare, poslije sastanka Višegradske grupe u Pragu, kojem je prisustvovao i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, izjavio da će, kada je riječ o njegovoj inicijativi da zvanični Prag poništi odluku o priznavanju nezavisnosti Kosova, pokušati da ubijedi svoje kolege.

"Rekao sam da ću na prvom sastanku sa predstavnicima vlasti Češke koji se bave ustavnim pitanjima iznijeti prijedlog o povlačenju priznanja. Mi smo demokratska zemlja, mogu biti nadglasan, ali o poništavanju priznanja Kosova pokušaću da ubijedim svoje kolege", rekao je Zeman.

On je dodao da bi volio da i drugi imaju slično mišljenje, prenijeli su beogradski mediji.

Vučić je rekao da ne može da se miješa u unutrašnja pitanja bilo koje zemlje, pa ni u odluku o eventualnoj promjeni stava o pitanju statusa Kosova.

On je dodao da je prenio članovima Višegradske grupe da je kompromisno rješenje za Kosovo i Metohiju jedini mogući put za budućnost cijelog zapadnog Balkana.

Vučić je istakao da je zahvalan Zemanu za podršku i stavove o pitanju Kosova i Metohije.

"Danas sam govorio o našoj politici prema Kosovu i o problemima sa kojima se suočavamo. Ponovio sam stav Srbije da je kompromisno rešenje jedini mogući put za budućnost celog zapadnog Balkana i u EU, ali i za bolje odnose između ljudi koji žive na zapadnom Balkanu", rekao je Vučić. 

(Srna)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

AR

03.10.2019 17:12

Ovaj ce za flasu rakije ubiti I svoju rodjenu mater a kamo li da dadne predlog Okanimo se gluposti Kosovo otislo predaleko Zavrsena prica

ODGOVORITE
Name

pravda

03.10.2019 17:15

postovanja vredna rijec o povlacenju priznanja od zemana i ceskog naroda najlepse hvala

ODGOVORITE
Name

Rale

03.10.2019 17:53

Samo me interesuje sta bi bilo da sve zemlje povuku priznanje.Kako bi usli u kosovo.

ODGOVORITE
Name

Hm

03.10.2019 19:22

Nebi mi ušli u Kosovo nego oni nebi imali drugo rješenje pa bi tražili srpski pasoš, ličnu kartu, reg. tablice. Mi uopšte nebi imali potrebe da ulazimo bilo gdje ili se ponašamo trijumfalno kao oni sada.

Name

Objasni

03.10.2019 20:28

A sto cwe na Kosovu kada povuku oriznanje doci ce u Srbiju kao I dosad

Name

Joja

03.10.2019 18:08

pa to svako normalan tteba da uradi , samo budale su priznale teroristicku tzv drzavu

ODGOVORITE
Name

Turudija

04.10.2019 09:56

I ja sam dosta toga trazio ali ....

ODGOVORITE