Ugovor će biti na snazi najmanje godinu dana

- Direktor "Gas prometa" sa Pala Milomir Draganić izjavio je Srni da je deblokiran protok gasa prema Sarajevu, dodajući da je potpisan ugovor sa predstavnicima "BH-gasa" koji će biti na snazi najmanje godinu dana.

Republika Srpska 03.10.2019 | 10:41
Ugovor će biti na snazi najmanje godinu dana
Draganić je istakao da je dogovor postignut juče poslije višečasovnih pregovora, navodeći da je bilo neophodno napraviti ugovor o transportu gasa kroz Republiku Srpsku, što je druga strana odbijala do posljednjeg trenutka.

"Ugovorom se podrazumijeva da se plaća transport gasa kroz Republiku Srpsku, ništa više nije sporno", istakao je Draganić.

On je podsjetio da je postojao dugoročni ugovor između "Srbijagasa" i federalne strane, koji je "Gas promet" poštovao.

"Njime se predviđalo da transport gasa do Zvornika obavalja `Srbijagas`, a oni su nama plaćali transport. Taj ugovor je istekao i onda je svako za svoju dionicu naplaćivao transport", objašnjava Draganić.

Osim direktora "Gas prometa" Milomira Draganića i "BH-Gasa" Jasmina Salkića sastanku koji je održan juče prisustvovali su premijer Federacije BiH Fadil Novalić, federalni ministar energetike, rudarstva i industrije Nermin Džindić te pomoćnik ministra energetike i rudarstva Republike Srpske Milenko Todorović.

Zvorničko postrojenje kompanije "Gas promet" juče je obustavilo transport gasa prema Federaciji BiH.

Direktor "Gas prometa" Milomir Draganić rekao je juče Srni da je problem nastao zbog toga što "BH-gas" nije obnovio ugovor o transportu gasa za narednu godinu, zbog čega je bio obustavljen protok gasa kroz Srbiju i kroz Republiku Srpsku. 

(Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

DADA

03.10.2019 09:27

Koliko sam upoznat ovo ce trajati samo do iduce godine nakon toga FBiH ide na novo tehnicko rjesenje bez gas prometa i bez rusa

ODGOVORITE
Name

Ne remse

03.10.2019 10:18

Sta bi pa BiH gas kaze da ova mala firmica sa Pala nihe bitna i da se njih nista ne pita. Koristis tuđu opremu i neces da platis pa vlada federacije je natjerala ove iz BiH gasa da potpisu ugovor inace bi bilo brrrrrr zimus. Direktore i zamjenike je postavio SDA i njihov kadar je zaduzen za konflikte i kocenja na svim nivoima pa tako da ne cudi i ovaj. Da je njihov gasovod mi Srbi bi morali da pravimo novi toliko o njihovoj samilisti.

Name

burke

03.10.2019 10:25

Ne sekiraj,oni koji koriste gas u Istočnom Sarajevu plaćaće tranzit kroz Federaciju a dobijen je kredit EBRD-a da se gradi plinovod od Ploča do Sarajeva.Pogodi šta će onda biti?

Name

Ne remse za burke

03.10.2019 12:34

Ma da vi ste u federaciji građevinski magovi obicnu cestu Sarajevo Gorazde gradite trideset godina i jos ni tunel niste probili imate deset kilometara auto puta za istih tih trideset godina mogu samo da se nasmijem na taj plinovod koji se otvara za stopedeset godina ali i to je pitanje. Toliko o vasem pregalastvu.

Name

burke

03.10.2019 15:33

Samo polako.Federacija nije prodala ni telekom ni resurse,stanovnici Pala,Lukavice i Sokoca traze posla u Sarajevu i Gorazdu.Plate skoro duple kao i penzije,vozni park i život neuporedivi.Tunel i cesta do Gorazda ce biti a recimo u Palama 150 metara ceste rade po 2,5 mjeseca.To je put prema Podvitezu.Vlasti na Palama nisu u stanju da zakrpe rupe na titinom asfaltu...