Уговор ће бити на снази најмање годину дана

- Директор "Гас промета" са Пала Миломир Драганић изјавио је Срни да је деблокиран проток гаса према Сарајеву, додајући да је потписан уговор са представницима "БХ-гаса" који ће бити на снази најмање годину дана.

Република Српска 03.10.2019 | 10:41
Уговор ће бити на снази најмање годину дана
Драганић је истакао да је договор постигнут јуче послије вишечасовних преговора, наводећи да је било неопходно направити уговор о транспорту гаса кроз Републику Српску, што је друга страна одбијала до посљедњег тренутка.

"Уговором се подразумијева да се плаћа транспорт гаса кроз Републику Српску, ништа више није спорно", истакао је Драганић.

Он је подсјетио да је постојао дугорочни уговор између "Србијагаса" и федералне стране, који је "Гас промет" поштовао.

"Њиме се предвиђало да транспорт гаса до Зворника обаваља `Србијагас`, а они су нама плаћали транспорт. Тај уговор је истекао и онда је свако за своју дионицу наплаћивао транспорт", објашњава Драганић.

Осим директора "Гас промета" Миломира Драганића и "БХ-Гаса" Јасмина Салкића састанку који је одржан јуче присуствовали су премијер Федерације БиХ Фадил Новалић, федерални министар енергетике, рударства и индустрије Нермин Џиндић те помоћник министра енергетике и рударства Републике Српске Миленко Тодоровић.

Зворничко постројење компаније "Гас промет" јуче је обуставило транспорт гаса према Федерацији БиХ.

Директор "Гас промета" Миломир Драганић рекао је јуче Срни да је проблем настао због тога што "БХ-гас" није обновио уговор о транспорту гаса за наредну годину, због чега је био обустављен проток гаса кроз Србију и кроз Републику Српску. 

(Срна)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ДАДА

03.10.2019 11:27

Колико сам упознат ово це трајати само до идуце године након тога ФБиХ иде на ново техницко рјесење без гас промета и без руса

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не ремсе

03.10.2019 12:18

Ста би па БиХ гас казе да ова мала фирмица са Пала нихе битна и да се њих ниста не пита. Користис туђу опрему и нецес да платис па влада федерације је натјерала ове из БиХ гаса да потпису уговор инаце би било брррррр зимус. Директоре и замјенике је поставио СДА и њихов кадар је задузен за конфликте и коцења на свим нивоима па тако да не цуди и овај. Да је њихов гасовод ми Срби би морали да правимо нови толико о њиховој самилисти.

Name

бурке

03.10.2019 12:25

Не секирај,они који користе гас у Источном Сарајеву плаћаће транзит кроз Федерацију а добијен је кредит ЕБРД-а да се гради плиновод од Плоча до Сарајева.Погоди шта ће онда бити?

Name

Не ремсе за бурке

03.10.2019 14:34

Ма да ви сте у федерацији грађевински магови обицну цесту Сарајево Горазде градите тридесет година и јос ни тунел нисте пробили имате десет километара ауто пута за истих тих тридесет година могу само да се насмијем на тај плиновод који се отвара за стопедесет година али и то је питање. Толико о васем прегаластву.

Name

бурке

03.10.2019 17:33

Само полако.Федерација није продала ни телеком ни ресурсе,становници Пала,Лукавице и Сокоца тразе посла у Сарајеву и Горазду.Плате скоро дупле као и пензије,возни парк и живот неупоредиви.Тунел и цеста до Горазда це бити а рецимо у Палама 150 метара цесте раде по 2,5 мјесеца.То је пут према Подвитезу.Власти на Палама нису у стању да закрпе рупе на титином асфалту...