Dječak povrijedio djevojčicu makazama

Roditelji smatraju da su vaspitači odgovorni za bezbjednost djece dok su u grupi.

Srbija 01.10.2019 | 14:16
Dječak povrijedio djevojčicu makazama
Šestogodišnju I. M. juče je u vrtiću "Bajka" u Šapcu makazicama povrijedio dječak iz predškolske grupe. Djevojčicu su roditelji sa posjekotinom na vratu odveli na dječije odeljenje bolnice i u urgentni centar, gdje je rana ušivena.
 
Ljekari su o ovom slučaju obavijestili policiju koja je ubrzo sa roditeljima obavila razgovor.

Otac Ivan M. navodi da je majka Gordana saznala da je djevojčica povrijeđena kada je oko tri sata stigla da je izvede iz vrtića.

- Supruzi je vaspitačica ispričala kako je Ivu jedan dječak rasjekao makazicama i da je ona zaustavila krvarenje. Po njenim riječima to ništa nije strašno. Ja sam malo kasnio, pa je i meni ponovila istu priču, ali smo dijete odmah odveli ljekaru u strahu da se rana ne inficira - kaže otac.



Roditelji djevojčice za incident ne krive nikoga, posebno ne smatraju da je kriv dječak koji je djevojčicu povrijedio.

Smatraju da su vaspitači odgovorni za bezbjednost djece dok su u grupi i prepustiće istražnim organima da daju svoju riječ o ovom slučaju.




OGLASIO SE I VRTIĆ

Predškolska ustanova oglasila se saopštenjem u kojem se navodi da je vaspitačica koja je bila sa djecom u pripremno-predškolskoj grupi, reagovala i zbrinula djevojčicu koja je imala lakšu povredu odnosno posjekotinu.

Pokrenuta je procedura po protokolu, nakon koje će biti utvrđeno kako je došlo do povrede.

(Telegraf)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Neko

01.10.2019 19:27

Naravno da su vaspitaci krivi, oni bi najradije da u vrtiću budu roditelji sa djecom i da roditelju čuvaju i paze na djecu, a vaspitacice da piju kafu i ogovaraju. Zašto maloj djeci daju nalaze da se igraju s njima, kazniti najoštrije te vaspitace i vrtić takodje

ODGOVORITE
Name

Zeks

02.10.2019 05:58

E nemlati gluposti ako je ovo prava slika ovaj otac je pravi papucar radi ovoga u urgentni centar ta njegova zena i majka ove djevojcice je velika lujka,a normalno da davaju djeci makaze sijeku papir i to slucajno se desi nije djecak kamikaza i vehabija da pravi masakr po vrticu

Name

anahroni

02.10.2019 03:59

Batina je iz raja izašla.

ODGOVORITE
Name

Mislim

03.10.2019 10:15

Ne zelim nikoga da branim,napadam ili minimiziram dogadjaj.Samo mislim.zDeca se igrala i desila se nesreca.Kad bi samo znali koliko je rana, malih i velikih kroz igru meni moj brat naneo u detinjstvu. Naravno ne namerno.Mislim da ova vest nije za javnost.Ako je bilo nekih propusta sa bilo cije strane, to bi mozda trebalo resiti interno.

ODGOVORITE