Sumo Nole!

Tri puta više kilograma nego sad, pa da se okušamo! Novak Đoković je pre prvog nastupa na turniru u Tokiju, upoznao tradicionalni japanski sport - sumo rvanje i okušao se sa bivšim borcima.

Tenis 01.10.2019 | 12:45
Sumo Nole!
Novak Đoković prvi put će nastupiti na turniru u Tokiju. Imenovan je za prvog nosioca i na startu takmičenja odmeriće snage sa Aleksejom Popirinom.

Najbolji teniser sveta iskoristio je posetu Japanu kako bi upoznao i drevni sport - sumo rvanje.

On je u Riogo Edo-Norenu, centru gde se praktikuje sumo, prisustvovao jutarnjim vežbama penzionisanih sumo rvača, a potom se i okušao sa njima.

"To je bilo sjajno iskustvo. Nikada ranije to nisam doživeo", naveo je Đoković, dodavši da je sa ocem kao mali gledao sumo rvanje i zapamtio nekadašnjeg borca Akebono Taroa.

Nole je pokušao da pomeri nekog od boraca, ali nije imao mnogo uspeha. Nakon toga se našalio.

"Osetio sam da sam malo van forme", rekao je uz osmeh Đoković.

"Mislim da ću ako nabacim malo kilograma biti spreman za takmičenje. Ustvari, verovatno mi je potrebno tri puta više kilograma nego sad kako bih se odmerio sa njima", naveo je srpski as.

Đoković je istakao da su ga sumo gorostasi posebno iznenadili jednom stvari.

"Neverovatno je kako su fleksibilni. To su borci u teškoj kategoriji, ali veliku pažnju posvećuju mobilnosti zglobova. To im omogućava da budu okretniji i vrlo mobilni shodno svojoj težini".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar