Strahinja Pavlović - naredni reprezentativac iz Partizana!

Dobio bi šansu i sad, ali nije zbog mlade selekcije.

Fudbal 30.09.2019 | 21:29
Strahinja Pavlović - naredni reprezentativac iz Partizana!
Nemanja Miletić kao jedini predstavnik Partizana na najnovijem spisku Ljubiše Tumbakovića, a na nekom od narednih u A selekciju Srbije uskočiće njegov kolega iz odbrane crno-belih – Strahinja Pavlović.

Popularni Kalaba igra fenomenalno otkako je u martu dobio šansu kod trenera Zorana Mirkovića, postao je zatim, pod komandom Sava Miloševića, standardni deo štoperskog tandema sa Bojanom Ostojićem, pratili su ga Juventus, Benfika i još neki evropski velikani, bio je na korak do potpisa za Lacio, a potvrda sjajnih izdanja na klupskom nivou trebalo bi da bude poziv u državni tim.

I on će, uverava Ljubiša Tumbaković, brzo uslediti. Čak bi ga selektor pozvao za proveru sa Paragvajem i gostovanje Litvaniji, ali je u FSS procenjeno da je 18-godišnji defanzivac u ovom trenutku potrebniji Nenadu Milovanoviću u mladoj reprezentaciji, koju tokom oktobra očekuju kvalifikacioni dueli sa Bugarskom i Poljskom u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope.

„Pavlović je zaslužio poziv, ali ga nije dobio samo zbog mlade reprezentacije. Bilo bi još mladih igrača iz naše lige, nisu na spisku zbog obaveza među Orlićima“, predočio je selektor A tima, Ljubiša Tumbaković.

Obrazložio je i sa stručne strane šta je to što bi Strahiinja mogao da ponudi Srbiji.

„Moja velika želja je da damo šansu Pavloviću, zaslužuje je, daje veliku dozu ozbiljnost na utakmicama, to je preporuka da igra, međutim... Značaj takmičenja i rezultat made reprezentacije me tera da je bolje da igra tamo, da pomogne“, dopunio je Tumbaković.

Izvor: mozzartsport

FOTO: MN Press

Komentari / 0

Ostavite komentar