Uhapšene 2 osobe zbog napada na Radiosarajevo

Dvije osobe su uhapšene, a nakon napada grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala Radiosarajevo. ba .

Bosna i Hercegovina 28.09.2019 | 07:31
Uhapšene 2 osobe zbog napada na Radiosarajevo
„Dvije osobe osumnjičene za izvršenje ovog krivičnog djela uhapšene su u 23.15 sati od strane policijskih službenika MUP-a KS", potvrdio je za portal radiosarajevo.ba  ministar unutrašnjih poslova KS Admir Katica.

Dodao je da je jedna osoba 1990., a druga 1991. godište.

„Biće privedeni u službene prostorije MUP-a KS, a nakon kriminalističke obrade biće predati Tužilaštvu KS na dalje postupanje“, pojasnio je Katica.

Redakcija portala Radiosarajevo.ba obavijestila je javnost da se večeras dogodio drski napad grupe huligana, koji se predstavljaju kao navijači Fudbalskog kluba Sarajevo, na redakciju i uredništvo portala.

Naime, nakon što je redakcija Radiosarajevo.ba, a poslije profesionalne provjere, objavila da je jedan navijač Sarajeva dobio pet godina zatvora u Bjelorusiji, jer su mu tamošnji policajci pronašli 0,16 grama kokaina, redakcija i uredništvo portala Radio Sarajevo suočili su se nezapamćenim prijetnjama smrću njima lično i članovima njihovih porodica.

“Pod takvim prijetnjama, u svojevrsnoj talačkoj situaciji, urednik našeg portala bio je prisiljen da fizički ukloni navedeni tekst iz sistema portala Radiosarajevo.ba, a potom je pod istim prijetnjama natjeran i da poziva ostale redakcije portala i listova u Bosni i Hercegovini, te da od njih, također, traži uklanjanje spomenutih sadržaja. Bojeći se za svoju i sigurnost svoje porodice, naš kolega je, dakle, pod prisilom, izvršio nalog grupe napadača”, navode iz portala Radio Sarajevo.

(GlasSrpske)

Komentari / 0

Ostavite komentar