EP: Odbojkaši Srbije u čudu nakon drame u 5 setova!

Šta je ovo bilo?! "Sad je jako blizu kad stoji blizu mene, ali je jako daleko", rekao je Atanasijević, koji je meč sa Ukrajinom komentarisao "tik" uz pehar namenjen budućem šampionu Evrope. To umalo da ne bude Srbija već posle četvrtfinala.

Ostali sportovi 25.09.2019 | 21:30
EP: Odbojkaši Srbije u čudu nakon drame u 5 setova!
"Sad je jako blizu kad stoji blizu mene, ali je jako daleko", rekao je Aleksandar Atanasijević sinoć u Antverpenu, dok je davao izjavu "tik" pored pehara namenjenom budućem šampionu Evrope u odbojci.

To, umalo, da ne budu naši odbojkaši već posle četvrtfinala.

"Šta je ovo bilo, zaista neverovatna utakmica", dodao je Bata, koji je i sam bio impresioniran igrom Ukrajinaca, ekipe koja nas je odvela u majstoricu i tek tada popustila.

"Ukrajinci su igrali dobro, ali smo dozvolili našim preteranim greškama da budu još bolji. Na kraju je presudilo naše iskustvo, dobili smo taj peti set relativno lagano. U polufinalu smo, zaboravljamo sve što je do sada bilo, samo nam treba ta naša najbolja partija", dodao je korektor reprezentacije Srbije.

Sve naše medalje sa EP:zlato (2001, 2011)

srebro (1997)

bronza (1975, 1979, 1995, 1999, 2005, 2007, 2013, 2017)

Posle serije mečeva u "malom Amsterdamu", "orlovi" selektora Slobodana Kovača preseliće se u Pariz na završnicu i, već u petak od 21 čas igrati protiv domaće selekcije, Francuske.

"Videli smo kako igraju Francuzi, imamo srce, nadam se da ćemo moći da pružimo najbolje kada je najpotrebnije", prokomentarisao je Atanasijević, koji je potom iskritikovao i sebe i saigrače za prikazano u duelu sa mladom ekipom Ukrajine.

"Moramo da budemo svesni da ovakvom igrom ne možemo da se nadamo prolasku u finale, moramo svi da igramo 30, 40 odsto bolje. Znamo šta treba da činimo. Odigrali smo možda najlošiji meč na prvenstvu, sigurno ćemo biti bolji, nadam se da ćemo pokazati da smo pravi igrači u Francuskoj, u Parizu".

Dvometraš iz Beograda zahvalio se i našim ljudima, koji su na svakoj utakmici u Antverpenu bili u dvorani i glasno bodrili ekipu.

"Prelepo je bilo igrati ovde, žao mi je što napuštam ovu halu. Dosta Srba, neverovatna podrška, kao da smo igrali kod kuće. Nadam se da će i u Parizu biti naših ljudi, bez obzira na to što ćemo igrati pred 10-15 hiljada Francuza", rekao je Atanasijević.

Njegovi saigrači Nikola Petrić i Uroš Kovačević takođe su bili samokritični.

"Idemo domaćinu Francuskoj da igramo protiv njih. Pehar nikad bliže, a nikad dalje. Ima dosta do njega da se dođe, zaista. Daćemo sve od sebe, trudićemo se da igramo još bolje i damo sve od sebe da dođemo u to finale i borbu za samo zlato", rekao je Petrić, dok se Kovačević nadovezao rečima:

"Oni su jako mlada ekipa i svi su je potcenili, ali nisu uopšte loši i to će u budućnosti da dokažu. Mi smo stvarno se namučili, bili smo jako nervozni u nekim situacijama i nismo primali dobro i na servisu smo malo zakazali. Na kraju su naši najbolji serveri Atanasijević, Lisinac i Petrić pravili razlike i tu smo dobijali setove".

Naš primač servisa optimista je pred najveći izazov na turniru. Smatra da ova reprezentacija može mnogo, mnogo više.

"Uzbudljiva utakmica i nauk za nas, zato što imamo mnogo prostora da igramo bolje, ako smo dobili jakog protivnika i bili na ovakvom nivou onda možete da zamislite koliki nam je najveći nivo".

Francuska - Srbija, petak u 21 čas, direktno na TV Arenasport.

Rezultati četvrtfinala:

ponedeljak

Ljubljana: Slovenija - Rusija 25:23, 25:22, 21:25, 25:21

Apeldorn: Poljska - Nemačka 25:19, 25:21, 25:18

utorak

Nant: Francuska - Italija 25:16, 27:25, 25:14

Antverpen: Srbija - Ukrajina 21:25, 25:23, 25:22, 19:25, 15:9

Parovi polufinala:

četvrtak

Ljubljana: Slovenija - Poljska 20.30

petak

Pariz: Srbija - Francuska 21.00

Finale je u nedelju u 17.30 u Parizu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar