Povelja grada Bijeljine pripala Aleksandru Vučiću

Na svečanoj sjednici Skupštine grada Bijeljijna, povodom Dana grada koji se obilježava kao znak sjećanja na oslobađanje od fašističkog okupatora u Drugom svjetskom ratu, najviše priznanje - “Povelja grada” dodijeljena je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Republika Srpska 24.09.2019 | 21:00
Povelja grada Bijeljine pripala Aleksandru Vučiću
Vučiću je priznanje dodijeljeno za izuzetan doprinos razvoju infrastrukture izgradnjom auto-puta Beograd-Sarajevo. Nagradu je u ime predsjednika Srbije primio njegov generalni sekretar Nikola Selaković.

“Uvjeren sam da auto put neće imati jedan smjer nego dva, da će, ne samo odvoditi ljude iz Bijeljine, nego i dovoditi, zbog ekonomije, najviše zbog posla po čemu je Bijeljina jedan od prvaka Republike Srpske. Takođe, zbog ljepota Bijeljine, zbog Banje Dvorovi ali i da upoznaju ovaj dio Srpske, da upoznaju jedan izuzetno čestit, marljiv i vrijedan narod,” rekao je Selaković.

“Nama je opredjeljenje da Bijeljina bude grad budućnosti, a povezivanje Bijeljine sa Srbijom, Sarajevom, Banjalukom će nam biti novi prozor u svijet i novi zamajac u razvoju grada,” istakao je gradonačelnik Bijeljine, Mićo Mićić.

Svečanoj sjednici prethodilo je polaganje vijenaca na spomenik borcima odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Danas proslavljamo 76 godina otkako je Bijeljina prvi put oslobođena u Drugom svjetskom ratu. Treba reći da u Bijeljini preko 1000 boraca dalo svoj život u toj borbi i da je Bijeljina dala 9 narodnih heroja, danas im svima odajemo počast,” napomenuo je Slaviša Marković, predsjednik Skupštine grada Bijeljina.

Prethodno je u Gradskom parku povodom Dana grada otvorena česma čiju izgradnju je finansirao Rotari klub Bijeljina. Projektant je Mirsad Izić, vrijednost investicije je oko 40.000 KM, a omogućen i prilaz licima sa invaliditetom.

BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Jad i bijeda se nastavlja

24.09.2019 19:32

Ma nek ste mu dali.

ODGOVORITE
Name

Re

24.09.2019 20:45

Narodni heroj i jedan od sedam sekretara SKOJA Fadil Jahač Španac je najveće svjetlo Bijeljine

Name

Osvit

24.09.2019 19:41

Zbilja pretjerujemo ,mi ili dajemo ordenje ili skidamo glave.Shvatio i Mico ko je glavni.

ODGOVORITE
Name

Gaga

25.09.2019 04:51

"Sutio ti, ne sutio - isto ti se pise. Oni znaju sta ti mislis. Nije to kao u vrijeme Vlade Petrovica kada se najebavalo zbog onoga sto ti je na srcu. Danas nema milosti. Kriv si kada glasno ne izgovoris ono sto zele da cuju... Ako sutis, ti si na neprijateljskoj strani. Ili jos gore, ako nisi sa njima, ti si protiv njih.

Name

Boze

25.09.2019 04:09

Bruka da nemoze veca bit Pa zar nije to trebalo dat Baji

ODGOVORITE
Name

Haha

25.09.2019 04:52

Bas me cudi kako niste meni dali ili nekom mjestaninu sto ore ta polja

ODGOVORITE
Name

Vozac

25.09.2019 04:52

Mićo nisam dugo putovao autoputem Sarajevo-Tuzla-Bijeljina-Beograd, pa te molim da mi javis kolika je putarina????

ODGOVORITE
Name

Re

25.09.2019 08:39

Nećeš ti to docekat . Oni koji dočekaju će jednom u godini proći da obiđu ono sto ostane iza kad se odsele u mrske NATO države