Brčko: Mladić se udavio hranom na rođendanu

Dvadesettrogodišnji mladić S. R. iz Buzekare, sela u istočnom dijelu Brčko distrikta, sinoć je preminuo, najvjerovatnije usljed davljenja hranom.  

Bosna i Hercegovina 19.09.2019 | 14:52
Brčko: Mladić se udavio hranom na rođendanu
Kako je potvrdilo nekoliko očevidaca, društvo se okupilo na proslavi rođendana zajedničkog prijatelja u tom selu, gdje je na trpezi služena jagnjetina, prenosi RTV HIT.

– U jednom trenutku naš drug je zabacio glavu unazad i počeo da dobija plavu boju po licu i vratu. Mislili smo da mu je pozlilo i iznijeli smo ga izvan prostorije te ga položili na bok. Neko mu je izvadio jezik i on je počeo da diše, ali je ubrzo ponovo došlo do komplikacija, te smo pozvali hitnu pomoć – ispričao je jedan od očevidaca koji nije želio da se otkriva njegov identitet. 

Kako je potvrđeno iz Urgentnog centra Opšte bolnice Brčko pacijent je dovezen mrtav i najvjerovatnije je izdahnuo tokom transporta.  Jedan od očevidaca je rekao da je od medicinskih radnika saznao da su iz grla mladića izvadili “dva veća, nesažvakana komada mesa”.

Šef Operativno-komunikacionog centra u brčanskoj Policiji Halid Emkić potvrdio je da je policija obaviještena o ovom slučaju.

– S obzirom da je nastupila smrtna posljedica, policija preduzima neophodne mjere i radnje kako bi utvrdila sve okolnosti ovog događaja. Za sada ne mogu potvrditi da li će biti rađena obdukcija – rekao je Emkić Hit televiziji.

(Srpskainfo)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

KOMŠIJA

19.09.2019 12:56

Mi smo narod za dobar ljekarski pregled???

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

19.09.2019 13:40

Ali problem je sto nam doktori odlaze, a sa doktorima i narod.Tesko da ono sto ostane da ce imati koga da pregledaju.

Name

Ni osnovno znanje

19.09.2019 16:23

Strasno, nko od prisutnih, a jos strasnije ni medicinsko osoblje da pruzi pomoc davljeniku.

Name

gojazni

20.09.2019 04:43

Ja se još uvijek nisam udavio hranom ali imam višak kilograma, jetrenih enzima, crvenih krvnih zrnaca, hemoglobina i hematokrita ali i manjak žučnih puteva.

ODGOVORITE
Name

Ma ne

20.09.2019 18:57

Nije to samo meso. Mišići koji učestvuju u transportu hrane ne funkcionišu kako treba. Ne znaci da je on strpao oba komada mesa Jednostavno jedan je stao dok je gutao drugi. Najbolje je jesti mekanu hranu i polako. Moj otac je poslije udara išao na snimanje. Razni uzorci hrane se daju. Dok on jede oni snimaju rentgenom. On ima dijagnosticiranu disfagiju. Jede dečiju hranu i miksanu. Ja sigurno imam ali blazu. Nema to veze s debljinom. Ima puno dece s tom bolescu. Biti debeo je znak bolesti ne hita i volje.

ODGOVORITE