Vučelić: Ništa protiv Zvezde, već protiv sudija!

Prvi čovek Partizana iznerviran dešavanjima tokom vikenda. . .

Fudbal 16.09.2019 | 22:35
Vučelić: Ništa protiv Zvezde, već protiv sudija!
Vratio se klupski fudbal u Srbiju, ali umesto na velika, učinio je to na mala vrata. Dešavanja u petak veče u Nišu, te dan kasnije na stadionu „Rajko Mitić“ ni u kom slučaju neće popraviti imidž ovdašnjeg loptanja, a da bi nešto trebalo da se menja u hijerarhiji onih koji vode najpopularniji sport kod nas ukazuje Milorad Vučelić.

Predsednik Partizana iznerviran je potezima Nenada Lalatovića prilikom Vojvodininog gostovanja Radničkom, kao i dva jedanaesterca koja je Igor Stojiljković sudio u korist Crvene zvezde u finišu meča sa Inđijom. Kao zaintereosvana strana, u šampionskoj trci, crno-beli smatraju da nisu u istom položaju kao večiti rival, međutim, ovoga puta, za razliku od nekih ranijih, ne optužuju direktno komšije. Već – arbitre.

„Da se razumemo, nije ovo protiv Crvene zvezde! Nisu komšije sudile, delegirale sudije, dosudile penal. Sudijska organizacija mora da se pozabavi ovim arbitrom. Interesantno, nije mu prvi put. Sećate se, valjda, jedanaesterca u omladinskom večitom derbiju“, podseća Vučelić na stranicama Sportskog žurnala da je Igor Stojiljković svirao kazneni udarac u korist Zvezde u derbiju juniora.

Sve što se dešavalo minulog vikenda, ipak, neće izazvati radikalnu reakciju u Humskoj, kakva je, primera radi, bila decembra prošle godine, kad se čak razmatralo istupanje iz Superlige.

„Partizan nema šta da učini, može samo da podigne glas. Sećate se, svojevremeno sam ukazivao na određene anomalije i... Kažnjen sam! Svi su tad ćutali.. Čak i kad nam se dogodio „Srđan Obradović“, niko nije našao za shodno da kaže: „Eto, Vučelić nas je upozoravao, nepravedno je sankcionisan“.

Prvi čovek crno-belih uverava da se nije čio ni sa kim iz Fudbalskog saveza Srbije ili Sudijske organizacije, ali...

„Nisam pričao ni sa kim. Čekam da nešto urade! Čujem, Etički odbor je tražio izjavu Nenada Lalatovića. Logično je i da Sudijska organizacija preduzme određene poteze“, dodaje Vučelić i, na potpitanje da li očekuje reakciju javnog tužioca po službenoj dužnosti, uzvraća. „Ima prostora... Za optužbe koje je izneo Lalatović. Znamo da je Srđan Obradović išao zbog penala u zatvor. Ne, ne prizivam, očekujem samo da svi organi rade svoj posao. Pravna smo država“.

Umesto zaključka:

„Eto, sad i Crvena zvezda hoće VAR, pročitao sam izjavu Mitra Mrkele. Do sada smo već mogli da ga imamo“.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star sport

Komentari / 0

Ostavite komentar