Vanredni press u Vojvodini: Lalatović je vrijeđan!

Sportski direktor tvrdi da je ometan signal TV Arenasport i da zbog toga nije bilo prenosa prvih pola sata, kao i da trener ekipe nije pretio sudijama: "Bio je pored mene, kategorički tvrdim", rekao je Lazetić.

Fudbal 15.09.2019 | 13:04
Vanredni press u Vojvodini: Lalatović je vrijeđan!
Fudbalski klub Vojvodina zakazao je vanrednu konferenciju za medije danas u Veterniku, na kojoj bi - pretpostavljamo - trebalo da bude reči o skandalu koji je izazvao trener novosadskog kluba, Nenad Lalatović.

On je u TV terminu u petak uveče, uz pokret rukom preko grkljana, za sada nepoznatim osobama iz lože stadiona "Čair" poručio da će "sve reći".

"Ovoga mi krsta, ovoga mi krsta...", govorio je i krstio se Lalatović posle pobede Vojvodine nad Radničkim u Nišu…

"...videćeš šta ću da uradim, svaku nameštenu utakmicu, sve ću da kažem".

Malo je reći da su se strasti u srpskom fudbalu uzburkale posle toga.

Za razliku od Lalatovića, do koga u subotu nije bilo moguće doći, Nikola Lazetić pristao je da prokomentariše ceo događaj i za "Večernje novosti" rekao da je trener dao ekipi dva dana slobodno posle osvojena tri boda u derbiju i otputovao u Beograd, a da mu je telefon bio isključen.

Lazetić je otkrio da su trener i ekipa bili pod pritiskom od dolaska u Niš, da Vojvodina nije imala uobičajenu policijsku pratnju i da je, između ostalog, otkazan unapred zakazan trening na terenu Mašinca jer je "Radnički vršio veliki pritisak i ucenjivao".



Rekao je i da TV Arenasport nije mogla da prenosi prvih pola sata utakmice, jer je "ometan signal".

"Naš trener je sve to znao i emotivno doživeo, a jedino je tačno da nikom nije pretio ni na koji način", rekao je Lazetić za "Novosti" i dodao:

"Tačno je da je Lalatović ušao u konflikt sa trenerom Radničkog, Miloradom Kosanovićem, koji ga je prvi napao, što može da posvedoči 'klupa', kao i četvrti sudija. Međutim, to se dešava na utakmicama".

On je rekao da je "grupa domaćih navijača neprestano vređala Lalatovića i članove kluba koji su bili na istočnoj tribini".

"Praktično smo bili navijači i bodrili naše igrače, a Lalatović nam se priključio kada je isključen. Njega je dvadesetak ljudi čitavo prvo poluvreme neprestano vređalo, psovalo, i to tamo gde smo svi najtanji, pominjući porodicu. Ne opravdavam njegov postupak, ali sigurno je da nikom nije pretio", rekao je Lazetić.

"U zapisniku piše da je pretio sudijama i da je rekao: 'Doći ću vam na kućnu adresu', ali to apsolutno nije tačno, jer je on celo drugo poluvreme proveo pored mene i predsednika Vojislava Gajića, i to odgovorno tvrdim", kategoričan je Lazetić, koji kaže da je Lalatović posle svega pričao sa predsednikom niškog kluba, Ivicom Tončevim.

"Nenad se obratio Tončevu, jer su oni drugari, čuli su se i pre i posle utakmice, a šta su razgovarali to morate njih pitati. Sve uvrede smo stoički izdržali, na kraju pobedili, pokazali da naša ekipa ima karakter jer je jedina uz Crvenu zvezdu odnela bodove sa 'Čaira' u zadnjih godinu i po, a sada se pokušava sve to okrenuti u kontekst protiv Vojvodine", rekao je sportski direktor Vojvodine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar