Kolinda krije firmu za koju radi njen muž

Jakov Kitarović, suprug hrvatske predsednice Kolinde Grabar-Kitarović, zaposlen je u AD Plastik, ali honorarno radi za još jednu kompaniju od koje godišnje prima 180. 000 kuna (oko 25. 000 evra)

Region 14.09.2019 | 18:28
Kolinda krije firmu za koju radi njen muž
U imovinskoj kartici predsednice ne stoji ime firme za koju radi, već samo iznos koji dobija godišnje. Navodi se i da radi preko ugovora o delu.
 
Tportal je, međutim, saznao detalje o tome za koga radi Jakov Kitarović. Iz Tportala navode kako im kabinet predsednice nije želeo da dostavi podatke o drugom honoraru Jakova Kitarovića, ali su saznali da se radi o komapniji Sentinel Holding AG. Firma je registrovana u januaru 2017. godine u švajcarskom Cugu. Zanimljivo, u istom je gradiću svoje kompanije registrovali su Ivica Todorić i Robert Ježić. Tportal navodi da je Cug poznat kao poreska oaza.
Predsednik Upravnog odbora kompanije je Goran Medić, a član UO-a je Tomislav Thur. Ovlašćeni potpisnik je Graciano Isaia Đuzepe Pedroja, počasni konzul Litvanije u kantonima Cug i Cirih.

"Jakov Kitarović kao magistar elektrotehničkih nauka, stručna osoba i član tima radi na projektu implementacije sigurnosnih tehnologija sledeće generacije na uređajima za široku potrošnju, što je i osnovna delatnost Sentinel Holding AG-a", kazao je za Tportal Goran Medić, dodajući kako Jakov Kitarović za njih radi već duže od tri godine.

(Espreso)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zijad

15.09.2019 10:49

Dira ga po glavi i misli u sebi vidi mog taraca.

ODGOVORITE
Name

Sa strane

15.09.2019 14:37

Čim je firma registrovana u Cugu, jasno je o čemu se tu radi. Tamo su registrovani i kojekakvi Batagoni, čiji vlasnici i menadžment, u zbiru, nemaju regularno završenu ni srednju školu, ali odlično služe gazde iz senke

ODGOVORITE