Колинда крије фирму за коју ради њен муж

Јаков Китаровић, супруг хрватске председнице Колинде Грабар-Китаровић, запослен је у АД Пластик, али хонорарно ради за још једну компанију од које годишње прима 180. 000 куна (око 25. 000 евра)

Регион 14.09.2019 | 18:28
Колинда крије фирму за коју ради њен муж
У имовинској картици председнице не стоји име фирме за коју ради, већ само износ који добија годишње. Наводи се и да ради преко уговора о делу.
 
Тпортал је, међутим, сазнао детаље о томе за кога ради Јаков Китаровић. Из Тпортала наводе како им кабинет председнице није желео да достави податке о другом хонорару Јакова Китаровића, али су сазнали да се ради о комапнији Сентинел Холдинг АГ. Фирма је регистрована у јануару 2017. године у швајцарском Цугу. Занимљиво, у истом је градићу своје компаније регистровали су Ивица Тодорић и Роберт Јежић. Тпортал наводи да је Цуг познат као пореска оаза.




Председник Управног одбора компаније је Горан Медић, а члан УО-а је Томислав Тхур. Овлашћени потписник је Грациано Исаиа Ђузепе Педроја, почасни конзул Литваније у кантонима Цуг и Цирих.

"Јаков Китаровић као магистар електротехничких наука, стручна особа и члан тима ради на пројекту имплементације сигурносних технологија следеће генерације на уређајима за широку потрошњу, што је и основна делатност Сентинел Холдинг АГ-а", казао је за Тпортал Горан Медић, додајући како Јаков Китаровић за њих ради већ дуже од три године.

(Еспресо)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зијад

15.09.2019 08:49

Дира га по глави и мисли у себи види мог тараца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

15.09.2019 12:37

Чим је фирма регистрована у Цугу, јасно је о чему се ту ради. Тамо су регистровани и којекакви Батагони, чији власници и менаџмент, у збиру, немају регуларно завршену ни средњу школу, али одлично служе газде из сенке

ОДГОВОРИТЕ