Promjena vremena, stiže zahlađenje sa mogućom olujom

Pred nama je pravi ljetni vikend. Ali onda dolazi velika promjena vremena koja sa sobom donosi drastično zahlađenje.

Region 14.09.2019 | 17:21
Promjena vremena, stiže zahlađenje sa mogućom olujom
"Premda su neki već proglasili kraj ljeta, ono će se nastaviti dokazivati tokom vikenda i početkom nove sedmice, a kasnoljetni ugođaj kakav mnogi priželjkuju u septembru vjerovatno ćemo imati i na kraju sedmice. Ali ne i krajem utorka i u srijedu, u većini Dalmacije tek četvrtak - kada će se vrijeme naglo promijeniti - temperatura se znatno smanjitii, uz pljuskove, grmljavinu, ponegdje vjerovatno i nevrijeme. 

Ako ono i izostane - bura gotovo sigurno neće! I to često jaka, podno Velebita i olujna, možda čak i ne samo na udare", piše u prognozi za HRT Zoran Vakula.

Meteoservis Severe Weather Evrope na svojoj stranici najavljuje prodor jake hladne fronte na područje istočne i središnje Evrope.

"Snažna hladna fronta prvo će se u ponedjeljak uzdignuti nad zapadnom Evropom, dok se na području istočne Evrope prodor hladnog vazduha očekuje u utorak naveče. Temperature će pasti za 5 do 10 Celzijevih stepeni ispod prosjeka, a moguće je i da će se u dijelovima spustiti i do 0 stepena", piše Severe Weather Evrope.

Kako javlja ovaj servis, temperature će pasti za 10-ak stepeni i očekuje se da neće značajno rasti sve do vikenda.

(hercegovina.info)

Komentari / 0

Ostavite komentar