Промјена времена, стиже захлађење са могућом олујом

Пред нама је прави љетни викенд. Али онда долази велика промјена времена која са собом доноси драстично захлађење.

Регион 14.09.2019 | 17:21
Промјена времена, стиже захлађење са могућом олујом
"Премда су неки већ прогласили крај љета, оно ће се наставити доказивати током викенда и почетком нове седмице, а каснољетни угођај какав многи прижељкују у септембру вјероватно ћемо имати и на крају седмице. Али не и крајем уторка и у сриједу, у већини Далмације тек четвртак - када ће се вријеме нагло промијенити - температура се знатно смањитии, уз пљускове, грмљавину, понегдје вјероватно и невријеме. 

Ако оно и изостане - бура готово сигурно неће! И то често јака, подно Велебита и олујна, можда чак и не само на ударе", пише у прогнози за ХРТ Зоран Вакула.

Метеосервис Севере Wеатхер Европе на својој страници најављује продор јаке хладне фронте на подручје источне и средишње Европе.

"Снажна хладна фронта прво ће се у понедјељак уздигнути над западном Европом, док се на подручју источне Европе продор хладног ваздуха очекује у уторак навече. Температуре ће пасти за 5 до 10 Целзијевих степени испод просјека, а могуће је и да ће се у дијеловима спустити и до 0 степена", пише Севере Wеатхер Европе.

Како јавља овај сервис, температуре ће пасти за 10-ак степени и очекује се да неће значајно расти све до викенда.

(херцеговина.инфо)

Коментари / 0

Оставите коментар