Srpkinju ubio bivši dečko, robijao zbog droge

Hristos Panagakos (26) (Christos Panagakos) uhapšen je zbog sumnje da je upucao svoju bivšu devojku Ivonu Jovanović (27) u njenoj kući u Australiji. Njemu su lisice na ruke stavljene samo nekoliko sati nakon što se tragedija dogodila.

Svijet 09.09.2019 | 17:07
Srpkinju ubio bivši dečko, robijao zbog droge
Ivona Jovanović pronađena je u nedelju oko 2 sata iza ponoći sa prostrelnom ranom u grudima. Prijatelji koji su bili sa njom kobne večeri, sa kojima je trebalo da izađe, pobegli su pre nego što su hitne službe stigle na lice mesta.

Jedan od njih pozvao je hitnu pomoć i bio na vezi sa lekarima sve dok oni nisu stigli do Ivone.

Ispostavilo se da je reč o grupi bajkera, koji su poznati po svojim kriminalnim radnjama kao veliki igrači u australijskom podzemlju. Među njima je po svemu sudeći bio i Hristos Panagakos, Ivonin bivši dečko koji je dobro poznat tamošnjoj policiji.

Njeni prijatelji su na društvenim mrežama već sledećeg dana upirali prst u Panagakosa, jer su znali da je reč o veoma nestabilnoj osobi koja je već duže vreme ima posla s narkoticima, a kao motiv pucnjave naveli su to da Ivona nije želela da bude sa njim, što on nije mogao da prihvati.

Ko je Hristos Panagakos?

Hristos Panagakos, inače bodibilder, poznat je kao izuzetno problematičan mladić, a pod lupom policije, tačnije odeljenja koje "lovi" problematične bajkere, našao se još 2014. godine zbog dilovanja.

Policija je tada sumnjala da je deo organizovane kriminalne grupe koja se bavi rasturanjem narkotika te je više puta pretresala njegov automobil i kuću u kojoj je živeo.

Zanimljivo je da je godinu dana kasnije odbačena optužnica protiv njega koja se odnosila na šverc oko 30 grama "ajsa" (metamfetaminom) pronađenih u njegovim kolima i to jer se ispostavilo da je policija na nezakonit način uradila pretres.

Već 2017. bio je na optuženičkoj klupi zbog trgovine ajsom i MDMA odnosno ekstazijem. On je priznao krivicu u julu te godine za sva tri dela koja mu se stavljaju na teret. Branio se, ipak, da je u trenucima šverca bio "mentalno bolestan", da je zavisnik, te da je želeo da ide na lečenje ali je ono bilo veoma skupo.

U decembu iste godine, pokušao je da prošvercuje valijum i ajs u zatvor, ali je njegov plan propao kada su mu paketići poispadali iz zadnjice. Mediji u Australiji su ga tada nazvali "ekstremno glupim".

Ipak, Hristos se u svim dosadašnjim slučajevima sumnjičio zbog poslova sa drogom, a ovo je prvi put da je osumnjičen za ubistvo.

(Blic)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Лука Лабан

09.09.2019 18:17

Дивни пријатељи.

ODGOVORITE
Name

kakvo ime

10.09.2019 07:08

Kakav je to Hristos? Rekao bih da se on zove Sotona.

ODGOVORITE
Name

Bakica

10.09.2019 13:34

ma hajde molim te otkud ova nasa sa njim lude su za ovim krimosima sta reci jadni roditelji njeni .

ODGOVORITE