Serena: Mislila sam da ću u penziju sa 28 ili 29!

Amerikanka će krajem septembra proslaviti 38. rođendan.

Tenis 07.09.2019 | 14:39
Serena: Mislila sam da ću u penziju sa 28 ili 29!
Američka teniserkaSerena Vilijamsplasirala se u četvrtak u svoje deseto finale US Opena pobedom protiv UkrajinkeEline Svitoline u dva seta, 6:3, 6:1.

Vilijams se time približila na korak do osvajanja rekordnog 24. grend slem naslova u karijeri, čime bi se izjednačila s legendarnom Margaret Kort iz Australije na listi najboljih svih vremena.

Podsetivši da je svoj profesionalni debi imala 1997. godine, istakla je da je nekada mislila da će prestati da igra tenis u 28. ili 29. godini.

''Da mi je neko rekao da ću igrati do 38. godine, definitivno ne bih verovala, mislila sam da ću u penziju do svoje 28. ili 29. godine. Igra se dosta promenila, mislim da ima mnogo više dubine. Kad sam počela igrati, lako su se prolazila prva kola, a onda stignete u četvrtfinale i postaje mnogo teže. Sad nema lakih mečeva. Svi igraju odlično'', kazala je Serena, koja će za 20 dana proslaviti 38. rođendan.

Dodala je i kako je zadovoljna što je igrala u više finala nego bilo koja druga teniserka nakon porođaja.

''Veoma mi je drago zbog toga što sam uspela da se vratim nakon porođaja. Kad pogledam unazad, nije se lako vratiti nakon toga, a posebno ne tako brzo. Prilično sam ponosna na sebe'', zaključila je Serena.

Njena protivnica u finalu biće Kanađanka Bjanka Vanesa Andreesku, koja je sa 7:6, 7:5 savladala Belindu Benčić.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

loptica oskocica

07.09.2019 13:31

Kada se ode u penziju, onda se pisu knjige ,sta se sve koristilo nedozvoljeno , da se knjiga bolje proda.

ODGOVORITE